Željko Kopić od svog je dolaska na Poljud napravio fantastičan niz. Od Joana Carilla preuzeo je uzdrmanu ekipu, netom nakon šokantnog poraza od Rudeša, a od tada je od mogućih 15 ‘uzeo’ 13 bodova, te se plasirao u polufinale Kupa Hrvatske. Kopić je u utorak na Poljudu održao završnu konferenciju uoči zimske stanke te najavio ponovno okupljanje svojih nogometaša 7. siječnja.

Kopić je na konferenciji naglasio kako se u nastavku sezone neće fokusirati samo na Kup, već će ići utakmicu po utakmicu, a zimske će pripreme obaviti kao pripremu za ljetnu sezonu. “Lijepo je biti drugi, ali u kontekstu Hajduka i zahtjeva nećemo to naglasiti kao završni uspjeh. Želimo se još više primaknuti Dinamu koji je na prvom mjestu”, istaknuo je.

Dodao je kako mu je cilj ove ili sljedeće sezone otići ‘stepenicu više’. “Cijelo vrijeme naglašavam analizu kao bazu za sve ostalo. Jasnu sliku onoga kako bih volio da Hajduk izgleda igrom i rezultatom imam, a koliko ćemo blizu tom idealu doći vidjet ćemo”, rekao je Kopić.

Upitan da komentira igrače, odgovorio je da mu je jasno kako su oni koji igraju zadovoljniji od onih koji ne igraju i da ne bi one koji ne igraju stavio u kontekst da nisu dovoljno dobri, zaključivši da mu nije primarno tko je igrao više ili manje već potrebe momčadi za period koji ih očekuje.

Komentiraj