Patrik Macek/PIXSELL

KOPAL “Stalo nam je do Like”

Savjetnik premijera Andreja Plenkovića Robert Kopal u petakm je komentirao prijevremene izbore u Ličko-senjskoj županiji.

Kazao je da ankete služe kako bi se odabrala strategija. “Prije nekoliko dana mi smo dali neku našu projekciju koja je otprilike gađala isto vrijeme u koje je provedena anketa Promocije plus iz jednostavnog razloga zato što ankete utječu na javno mnijenje. Mislim da je to bitno zbog objektivnosti, a s obzirom na razliku koja je znatno nadmašila statističku pogrešku. Očekujemo 13 do 15 mandata, ne bih komentirao druge, mi i dalje očekujemo blizu 40 posto. Kada tumačite podršku na ukupnom uzorku, statistička pogreška je manja nego kada se tumači na izlaznosti. Ovaj put se to radi na izlaznosti, što znaći da je ona veća, to je sada oko šest posto”, rekao je Kopal.

“Nije to strategija, to je jedan dio sveukupne strategije. Poruka koju smo željeli poslati je da je nama stalo do Like, ne samo sada za izbore nego i ubuduće, jer je zbilja bitno da Županija prodiše”, komentirao je odlazak ministara u Liku, prenosi N1.

Komentiraj