KOPAL OBJASNIO REZULTATE HDZ-A: “Dogodio nam se crni labud”

Glavni analitičar HDZ-a, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i voditelj kampanje za europarlamentarne izbore Robert Kopal komentirao je noćas izborne rezultate.

Kopal je za N1 rekao kako je kapmanja HDZ-a bila dobra te kako s njihove strane nije učinjena pogreška. Sa četiri mandata, dodao je, nije zadovoljan jer su očekivali pet mandata.

“Dogodilo se što se rijetko događa, a to je crni labud. To kad se dogodi, ljudi traže kojekakva rješenja zašto se to dogodilo, obzirom na odstupanje od istraživanja. Oko 90 do 95 posto naših istraživanja se poklapalo s ovim rezultatima. Kad se pogleda Europu, događa se puno teško predvidljivih stvari. HDZ-u se to nažalost dogodilo, glasovi su se disperzirali na jako puno fronti. Bile su 33 liste, izlaznost koja je 20 posto nadmašila izlaznost 2013.”, rekao je Kopal.

Dodao je kako je s njihove strane napravljeno sve, te poručio kako će trebati oko tjedan dana da sve analiziraju. “Znam što se dogodilo, ali da bih mogao potvrditi hipotezu, moram je i dokazati. Bilo bi neodgovorno od mene reći što je, a da ne mogu dokazati”, zaključio je.

Komentiraj