Koordinatorica cijepljenja u Zagrebu: “Platforma CijepiSe pokazuje stanovite manjkavosti”

Koordinatorica cijepljenja iz Doma zdravlja Zagreb Centar Ljubica Lazić Vuletić izjavila je za N1 kako platforma CijepiSe “pokazuje stanovite manjkavosti”.

“Platforma pokazuje stanovite manjkavosti. Problemi su uočeni i oni se rješavaju. Nadamo se da će do početka treće faze cijepljenja, kad kreće masovno cijepljenje, ti problemi biti riješeni i da će platforma biti u uporabi u svom punom opsegu. Za sada, cijepljenje ovisi o nama, liječnicima obiteljske medicine, koji se trudimo da zovemo, naručujemo pacijente, kako na cijepljenje u ambulanti, tako i na cijepljenje na punktove i na Velesajam”, istaknula je Lazić Vuletić.

Navela je da se očekuju veće isporuke cjepiva zbog čega će se osnovati dodatni punktovi za cijepljenje. “Prema informacijama HZJZ-a, očekujemo isporuku većih količina cjepiva vrlo brzo. Zagreb se priprema za to, tako da ćemo osnovati još tri punkta za masovno cijepljenje. Na tim punktovima bi uz liječnike obiteljske medicine sudjelovali i svi ostali liječnici drugih specijalnosti koji bi nam pomogli u tome jer sami ne možemo sve iznijeti na svojim leđima”, rekla je.

Lazić Vuletić se nada da će se problemi s platformom riješiti prije početka masovnog cijepljenja. “Dok god platforma nije krenula u svom punom opsegu, mi uskačemo i naše ambulante su pretrpane pozivima ljudi koji su zainteresirani za cijepljenje. Kad počne masovno cijepljenje, tad će i platforma funkcionirati pa će se taj administrativni dio s naših leđa malo skinuti”, rekla je.

Komentiraj