Koordinator cijepnih mjesta: “Ne vidim da smo neuspješni…”

Državni tajnik ministarstva zdravstva i koordinator cijepnih mjesta Silvio Bašić branio je na N1 Vladino upravljanje koronakrizom, rekavši kako “ne vidi da su neuspješni”.

“Informatičari nas uvjeravaju da je platforma CijepiSe spremna”, kazao je, dodavši kako im “moraju vjerovati”. Ističe kako, kada se kaže platforma, ne misli se samo internetska stranica na kojoj se građani prijavljuju, ona je obuhvatnija – obuhvaćaju i informacije koje dobivaju iz call centrala, od obiteljskih liječnika, iz sustava e-građani…

“Ako smo mi u samom vrhu Europe po postotku procijepljenosti, u nedjelju smo imali preko 90 posto iskorištenih doza. Ne vidim da smo bili neuspješni. Ovo što sad radimo je samo priprema kako bi sljedeća faza bila zadovoljavajuća. Jasno je naglašeno da pozivanje u medijima ne dolazi u obzir – ono može doći u obzir samo u onom trenutku kada imamo velike količine cjepiva i procijepimo puno građana”, rekao je.

Do lipnja će, kaže, procijepiti ljudi koliko bude moguće sukladno dobivenim količinama cjepiva. “S velikom količinom cjepiva koja će doći morat ćemo dodatno angažirati sve raspoložive tehničke i ljudske resurse – sve zdravstvene i nezdravstvene djelatnike”.

“Od nedjelje u 12 do ponedjeljka u 12 cijepljeno je 3000 ljudi. Od ponedjeljka u 12 sati do utorka u 12 sati cijepljeno je 14.000, zbrojite malo”, pojasnio je potom: “Velike količine stigle su u ponedjeljak i nastavili smo cijepiti. Cijepljenje organiziramo shodno dozama koje imamo”, kaže i dodaje kako doza ne nedostaje.

Komentiraj