Konzum ‘zaključava’ cijene 100 proizvoda iz osnovne košarice

Konzum će u četvrtak zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi, navodi se u priopćenju tog trgovačkog centra, ‘svojim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu’.

“Riječ je o dodatnih 100 proizvoda iz cijelog niza kategorija koji nisu obuhvaćeni odlukom vlade o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda, a koja je za Konzum podrazumijevala trošak od oko 40 milijuna kuna”, navode u priopćenju i dodaju da se zaključane cijene neće mijenjati sve do kraja ove godine, osim što mogu biti dodatno snižene.

Proizvodi čije će cijene biti zaključane su iz kategorija voća i povrća, svježeg mesa i ribe, mliječnih i pekarskih proizvoda, smrznutih proizvoda, delikatesa, konzervirane hrane, pića, higijenskih proizvoda za djecu i odrasle, sredstava za čišćenje i drugih.

Također, kupcima korisnicima MultiPlusCard kartice Konzum će od 29. rujna omogućiti trenutnu povoljniju kupnju 1500 proizvoda. MultiPlusCard cijene bit će niže za prosječno 20 posto.

“To nije pitanje samo naše društvene odgovornosti, nego i naše obaveze i našeg utjecaja kao najvećeg maloprodajnog lanca u Hrvatskoj. Vjerujem da će i u ovom najnovijem potezu, kojim ćemo zaključati maksimalne cijene još 100 proizvoda te osigurati dodatne pogodnosti korisnicima MultiPlusCarda, prepoznati naša nastojanja da im smanjimo troškove u kućnom budžetu”, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Komentiraj