Nikola Cutuk/PIXSELL

Konzum uspostavio suradnju s dvjesto novih malih proizvođača

 

Malim je proizvođačima otvoren prijeko potreban prodajni kanal, a namjera je Konzuma kroz ovu inicijativu povećati opseg prometa domaćeg voća i povrća koji trenutno iznosi preko 80 posto prometa u toj kategoriji

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i Konzuma u kojoj su se malim proizvođačima i OPG-ovcima ponudile Konzumove police umjesto zatvorenih tržnica javilo se već 200-ak novih malih proizvođača te je u prvom tjednu suradnje s njima otkupljeno oko 70 000 komada salate, 18 000 kg blitve, 5 000 kg poriluka, 5 000 kg peršina i 1 300 kg mladog luka, a novi su se dobavljači pridružili grupi od preko 4000 poljoprivrednika i OPG-ovaca.

Očekuje se da će u idućem razdoblju otkupljene količine od malih proizvođača dodatno rasti. S obzirom da se bliži sezona domaćih jagoda, Konzum je već u kontaktu s proizvođačima iz svih dijelova Hrvatske kako bi im na raspolaganje stavio svoje distributivne i prodajne kapacitete.

Unutar Fortenova grupe plasman prema Konzumu se odvija preko PIK Vinkovci, distributera koji otkupljuje proizvode malih poljoprivrednih proizvođača pod uvjetom zadovoljavanja najviših standarda kvalitete. Stoga svi mali poljoprivredni proizvođači i OPG-ovi u Hrvatskoj, zainteresirani za plasman svoje proizvodnje Konzumu trebaju kontaktirati PIK Vinkovce, putem njihovih otkupnih stanica ili mail adrese: [email protected]

Hrvatski poljoprivrednici se mogu javiti i Konzumovim partnerima Marinadi i Fragariji, koji, također, vrše otkup i isporuku Konzumu, uz zajamčene najviše standarde kvalitete.

“I dalje ćemo biti snažan partner domaće poljoprivrede pomažući njeno daljnje jačanje te neprestano tražiti nove modele za nastavak svoje misije očuvanja tradicije u lokalnoj proizvodnji i povećanja broja malih proizvođača, osiguravajući im kroz široku prodajnu mrežu kvalitetan plasman njihovih proizvoda“, rekli su iz Uprave Konzuma.

U ovu se inicijativu mogu uključiti i mali uzgajivači voća i povrća koji su se javili na Konzumov natječaj ‘Najbolje iz Hrvatske’, a nakon što dogovore suradnju sa spomenutim distributerima. U suradnji s klasterom Mali hrvatski proizvođač, Konzum je kupcima u posebno uređenim prostorima u nekoliko svojih prodavaonica ponudio izbor kvalitetnih domaćih proizvoda od malih domaćih proizvođača.

Komentiraj