Konzum

KONZUM Realizirani prihod u 2017. godini veliki uspjeh

Prema podacima iz revidiranog financijskog izvješća, ukupni prihod Konzuma u 2017. godini iznosio je 9.1 milijardu kuna. S obzirom da je tvrtka, kao ovisno društvo Agrokora, većinu godine provela poslujući u režimu izvanredne uprave, a bila je jedno od društva iz sustava koje je u prvom kvartalu 2017. godine pretrpjelo najveći udar na poslovanje, tijekom ostatka godine Konzum je uložio iznimne napore u okretanju negativnog trenda poslovanja, što se i dogodilo već sredinom godine. Stoga je, u odnosu na te okolnosti, realizirani prihod u 2017. godini veliki uspjeh.

Prenosimo dio priopćenja za medije:

“Konzum d.d je unatoč smanjenom broju kupaca i padu tržišnog udjela na godišnjoj razini za 3 postotna poena, zadržao poziciju tržišnog lidera s udjelom od 22.4 posto.

Na pad tržišnog udjela utjecalo je zatvaranje prodavaonica (prodavaonice kozmetičkih i toaletnih proizvoda pod nazivom KOZMO i zatvaranje 80 dućana) kao i smanjenje broja kupaca zbog brojnih poslovnih, društvenih i socioloških utjecaja.

Pozitivni rezultati uloženih napora i aktivnosti vidljivi su povećanjem tržišnog udjela u zadnjem kvartalu 2017. godine za 1.3 postotnih poena u odnosu na prosjek ostatka godine, u kojoj je kompanija bila u režimu izvanredne uprave.

„To je bila vrlo izazovna godina u kojoj je uslijed gotovo stečajnih okolnosti zabilježen pad prihoda. Iznimno smo ponosni što je u 2018. godini napravljen potpuni preokret. Za prvih šest mjeseci 2018. godine operativna dobit Konzuma je za 63 milijuna kuna veća od plana, a Konzum je nositelj pozitivnog poslovanja za cijelu Agrokorovu poslovnu grupu Malopordaja i veleprodaja. Kompanija bilježi povratak kupaca, rast tržišnih udjela te ostvaruje poslovne rezultate koji su iznad svih zadanih planova. Sve je to rezultat aktivnosti vezanih uz postizanje nagodbe, a najvažnije je da je promijenjena ukupna percepcija Konzuma i vraćeno povjerenje kupaca“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma“, piše u objavi.

Komentiraj