Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

KONZULTACIJE: HDZ i SDP se dogovorili oko podjele saborskih odbora

U utorak su u Saboru održane konzultacije o sastavu saborskih odbora. Nakon završetka sastanka dva najjača kluba – HDZ-a i SDP-a, novinarima su se obratili Gordan Jandroković i Igor Dragovan.

Dragovan je izjavio da će SDP, oko raspodjele odbora koji pripadaju opoziciji razgovarati sa svima koji su u oporbi. Dodao je kako će oporbi pripasti odbori koje je imala i do sada, prenosi N1 televizija.

Jandroković je kazao da će vladajućima pripasti 16 saborskih odbora, oporbi 13, a predstavnicima nacionalnih manjina jedan – Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Tema današnjeg sastanka, naglasio je Jandroković, nisu bili potpredsjednici Sabora. “Danas se razgovaralo o saborskim odborima. Što se tiče mjesta potpredsjednika, vrlo brzo ćete vidjeti”, rekao je Jandroković.

Dragovan je poručio kako vjeruje da će jedan od najvažnjih saborskih odbora – Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost pripasti oporbi, kao što je bilo i do sada. “Taj Odbor pripada opoziciji, odnosno najvećoj opozicijskoj stranci SDP-u. Vjerujem da ćemo se dogovoriti i sve riješiti”, rekao je.

Nagađanja oko toga da bi jedno potpredsjedničko mjesto u Saboru pripasti HNS-u ije želio komentirati. “Ja samo kažem da ćemo mi donijeti odluku”, zaključio je.

Komentiraj