Konstituirana stranka BM 365 – Stranke rada i solidarnosti za Sisačko-moslavačku županiju

Boris Šćitar/Pixsell

Na svibanjskim lokalnim izborima u Sisačko-moslavačkoj županiji prvi će se put pojaviti i kandidati Županijske organizacije BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, koja je u ponedjeljak navečer konstituirana u Sisku, a skupštini je nazočio  i predsjednik stranke, zagrebački gardonačelnik Milan Bandić.

Bandić je na skupu, uz ostalo, rekao da je Zagreb danas socijalno najosjetljiviji grad u Hrvatskoj i socijalno najosjetljivija europska metropola.

“Ipak čovjek sam ne može učiniti mnogo, ali ekipa, kakvu vi imate to može”, dodao je.  Okupljene na osnivačkoj skupštini stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti pozvao je da rade na dobrobit stanovnika opustošene Sisačko-moslavačke županije.

“Sami izaberite svoje kandidate za izbore, neka to budu najkvalitetniji i pošteni ljudi, koji uživaju povjerenje građana, ako ih nema u stranci, ima ih izvan stranke. Oko 80 posto naših građana nije u strankama i najkvalitetnije treba uključiti u politički život”, rekao je Bandić.

Prvi predsjednik Županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti, diplomirani novinar i teolog Josip Takač, rekao je kako će stranka građanima pružiti nove vrijednosti, te kako će se u radu zauzimati za visoke etičke principe, pri čemu će mu uzor biti Stjepan Radić.

Za potpredsjednike ŽO stranke izabrani su Tomislav Čubela iz Siska i Damir Petravić iz Kutine.

Komentiraj