Konsenzus saborske oporbe: Peđa Grbin: “Beroš mora otići, dat ćemo mu par dana da razmisli i ode sam”

Saborska opozicija sastala se u srijedu ujutro i razgovarala o mogućem pokretanju opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Postoji potpuni konsenzus da Vili Beroš mora otići, uskoro pokrećemo postupak opoziva, dat ćemo mu da malo razmisli o svemu što se događa u zdravstvenom sustavu i hoće li otići. Za nas je stvar jasna, on mora otići”, rekao je novinarima u Saboru predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sastanka.

Dodao je da će Berošu dati priliku da malo razmisli i ode sam. “U epidemiji dok ljudi umiru, netko iz zdravstvenog sustava krade, zato tražimo da Beroš ode. Kada? Dopustite da sami odlučimo o datumu”, rekao je.

“A za onog sportaša koji se hvali s 11:0 postavljam pitanje: Prijatelju moj, kakav je to tim u kojem igrači jedan po jedan odlaze? Obranio si Tolušića, Kuščevića, Kujundžića”, kazao je Grbin aludirajući na bivše ministre i premijera Andreja Plenkovića koji ih je u saboru “obranio”, ali su nakon toga otišli s dužnosti, prenosi RTL.

Na optužbe iz HDZ-a da oporba sve to radi zbog skorih lokalnih izbora Grbin odgovara: “Bolesni nemaju lijekove, u zdravstvu se krade, to nije naš tajming, to je tajming HDZ-a, a kad vidim da se krade, baš me boli briga kad su izbori.”

Na konstataciju da se ugovori u zdravstvu otkazuju nakon što mediji otkriju aferu Grbin odgovara: “To je panika kad te uhvate s prstima u pekmezu.”

Predsjednik SDP-a istaknuo je i da očekuje širu rekonstrukciju vlade, ne samo odlazak Beroša. “Ona je potrebna, pravosuđe ne funkcionira, prepucava se Ministarstvo s Vrhovnim sudom. Zdravstvo ne valja. Gdje god zagrebemo, ne valja. Treba jednostavna rekonstrukcija – trebaju svi otići”, poručio je

Komentiraj