Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održava se 8. ožujka

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe

U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra i Grada Zagreba, na Međunarodni Dan žena, 8. ožujka, održat će se jedinstveni Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, do sada najveće okupljanje poslovnih žena u regiji.

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, te potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta gospođe Martine Dalić koje će najvjerojatnije nazočiti i govoriti na kongresu.

Na ovom velikom poslovnom okupljanju očekujemo više od 600 poduzetnica iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Kosova, Albanije i Hrvatske.

“Kongres poduzetnica jugoistočne Europe predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u ovom dijelu kontinenta od kada postoji tržišna ekonomija. Ovo je prvi puta da ćemo na jednom mjestu uspjeti okupiti i umrežiti poduzetnice iz cijele regije koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju. Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji”, rekla je Sanela Dropulić, idejna začetnica i direktorica Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe i čelnica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Sanela Dropulić, hrvatska poduzetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra
Sanela Dropulić, hrvatska poduzetnica i voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra

Zanimanje za ovaj jedinstveni Kongres je iznad svih očekivanja, potvrđuje Dropulić, a Virtualni ženski poduzetnički centar uspio je uz partnerstvo s Gradom Zagrebom osigurati svim poduzetnicama sudjelovanje u radu Kongresa bez ikakve kotizacije.

Radni dio kongresa otvara Dragana Jovanović, poduzetnica i life, health i business coach iz Beograda s temom važnosti upravljanja stresom u ženskom poduzetništvu, a potom Mirsada Mehremić, ekonomistica iz Sarajeva koja će govoriti o obrazovanju i cjeloživotnom učenju kao temelju rodne ravnopravnosti. Uz brojne zanimljive izlagačice, velik dio radnog programa Kongresa čine i panel diskusije. Tako je panel ‘Regionalna poduzetnička (ne) suradnja’, tek jedan od brojnih zanimljivih panela na kojima će poduzetnice i predstavnice poduzetničkih udruženja, udruženja poslodavaca i državnih institucija imati prilike erazmjenjivati svoja vrijedna iskustva.

Uz Grad Zagreb, partneri Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe su i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruge poslodavaca, Udruženje poslovnih žena ‘Vizija’, Srbija, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Makedonije, Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj i Zajednice poduzetnica Slovenije.

Agendu Kongresa poduzetnica jugoistočne europe potražite na kongres.poduzetnica.hr.

Komentiraj