Kongres poduzetnica 2019 potiče zajednički rad i suradnju žena u poduzetništvu

facebook.com

Pripreme za četvrti po redu Kongres poduzetnica su u punom jeku.

Konfrerencija i okupljanje žena poduzetnica iz jugoistočne Europe će se održati u Zagrebu 8. ožujka, uz brojne sponzore i pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Ministarsta gospodarstva, poduzetništva i obrta, u partnerstvu s Varaždinskom županijom i Gradom Novom Gradiškom.

Snaga ženskog poduzetništva u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi već je dokazana i tijekom prijašnjih Kongresa kojeg redovito, već tradicionalno na Dan žena 8. ožujka, pohode brojne sudionice i sudionici, u zajedničkoj organizaciji Grada Zagreba i Ženskog poduzetničkog centra.

“Kongres poduzetnica 2019 organiziramo s ciljem potaknuti na zajednički rad i suradnju žena u poduzetništvu radi rasta i razvoja gospodarstava čije smo konstruktivni dio. Kroz brojne projekte Ženskog poduzetničkog centra (koje provodimo od svog osnutka 1.1.2016. godine) osigurali smo razmjene iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poduzetničkog ozračja u ovom dijelu Starog kontinenta te podizanje profitabilnosti tvrtki i obrta kojima su na čelu žene. Kruna tih naših aktivnosti svakako je Kongres poduzetnica – najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, kojega upravo finaliziramo”, rekla je Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

Svi sadržaji Kongresa poduzetnica već su tradicionalno besplatni za sve sudionice i sudionike uz prethodnu prijavu putem linka, u sklopu događanja će se održati i Poduzetnički sajam – na kojem će se okupiti više od 70 izlagača iz Hrvatske i jugoistočne Europe koji će predstaviti bogatstvo svojih poslovnih i obrtničkih aktivnosti.

Na Kongresu poduzetnica ove godine će predavati ugledni stručnjaci, poduzetnice te managerice o temama poput one koliko je žena postala mjerilo uspješnosti u poslovanju (dr. Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH i predsjednika Hrvatske udruge za mirenje), strategiji uspješne prodaje (Gordana Kadoić, vlasnica i direktorica tvrtke Adria Corporate d.o.o.), sinergije u muško ženskim odnosima (psiholog mr.sc. Darko Sambol).

Kongres donosi i četiri panela na teme: Država i učinkovito poduzetništvo, Regionalne suradnje i podizanja profitabilnosti bez granica u jugoistočnoj Europi, O ženskoj diskriminaciji te muškoj dominaciji koji su mit ili realnost te Ljepoti iznutra za ljepotu izvana svake poduzetnice.

Radni dio Kongresa počinje također već tradicionalnim Business Speed Datingom kojega će voditi poduzetnica Mirjana Ivanuša iz Maribora. Posebna “poslastica” ovogodišnjeg Kongresa poduzetnica bit će modna revija Mihaele Marković, kreativne dizajnerice pletenine. Premijerno će na Kongresu prvi puta za područje jugoistočne Europe biti predstavljen i Beauty vodič za poslovne žene autorice Antonije Tretinjak, poduzetnice iz Zagreba.

Povelju Grad/Županija prijatelj ženskog poduzetništva ove će godine dobiti: Grad Jastrebarsko te Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija.

Povelja zahvale za poseban doprinos ženama u poduzetništvu dodijelit će se Mirsadu Jašarspahiću, potpredsjedniku Gospodarske komore Federacije BiH, Ani Stojić Deban, predsjednici Uprave Zagrebačkog holdinga te Ani Milić, voditeljici projekata ‘Dobro jutro Hrvatska’ i urednici odjela Mozaika HTV-a.

Komentiraj