KONFERENCIJA MEETING G2.1: Vrijeme je za ulaganja u Hrvatskoj!

Ne propustite susret s investitorima iz 19 zemalja svijeta

Vrijeme je za ulaganja u Hrvatskoj!, poruka je poslovne konferencije pod nazivom MEETING G2.1 (meeting second generation) koja će se održati u prostorima kongresnog centra FORUM Zagreb, od 26. do 30. listopada ove godine.

„Ideja konferencije rodila se prošle godine u ovo vrijeme“, kazao je direktor projekta, gospodin Josip Hrgetić: „Tražimo načine kako da Hrvatima koji su kao i mi rođeni vani, pokažemo kako da prepoznaju mogućnosti investiranja u Hrvatsku. Naime, Hrvatska je savršena po infrastrukturi, iako postoje problemi u birokraciji, koji se mogu riješiti . Hrvati su pošteni, vrijedni i radišni ljudi, ponosni na svoju nacionalnost. Zato smo došli do zaključka kako bi bilo zanimljivo i za Hrvatsku i za naše obitelji koje žive u inozemstvu da se poslovno povežu.“ Cilj konferencije je umrežiti sudionike, predstaviti nove projekte mogućim investitorima u dijaspori, vratiti njihovo povjerenje i tako zadržati mlade u Hrvatskoj. Hrvatskoj ne nedostaje dobrih ideja – već sredstava.

 

Na konferenciji će se istraživati mogućnosti novih tržišta i dat će se informacije o korištenju mogućnosti koje pružaju hrvatske te institucije Europske unije za ulaganja u Hrvatskoj. Riječ je, zapravo, o konferenciji koju organiziraju povratnici za povratnike uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i  podršku domaćih tvrtki, agencija i institucija.

 

Do sada je svoj dolazak potvrdilo više od 50 sudionika iz Argentine, Australije, Austrije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Čilea, Ekvadora, Finske, Francuske, Kanade, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Paragvaja, Perua, Poljske, SAD-a, Švicarske i Venezuele.

 

Sudionici ove konferencije su ljudi prepoznati u svojoj okolini – cilj je da se vrate u svoju zemlju i ispričaju ovu priču – da se širi glas u toj zemlji među iseljenicima i potencijalnim investitorima.

Osim Joška Klisovića, zamjenika ministrice za vanjske i europske poslove i Damira Novinića, predsjednika Agencije za investicije i konkurentnost, na konferenciji će biti i predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović koja će i otvoriti konferenciju.

 

U sklopu bogatog petodnevnog programa, organizirano je 7 panel diskusija, među ostalima sudionici su uspješni Hrvati u svijetu i u zemlji: Tomislav Kuljiš iz Bolivije, Darrell Šarić iz Kanade, Denis Rubić iz Njemačke; David Tudorović iz Australije (tbc) i Antonio Šeparović iz Južnoafričke Republike.

 

Pridružite nam se! Ostali sudionici su već na putu!

 

Detaljnije informacije nalaze se na stranicama konferencije: http://www.meeting-g2.com/

 

Ovim putem organizator FORUM Zagreb zahvaljuje svim sponzorima i partnerima;

Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Hrvatska gospodarska komora,  MBA Croatia, Agencija za investicije i konkurentnost, HAMAG-BICRO, Deloitte, E&Y, Poslovni dnevnik, Večernji list, Hrvatska udruga poslodavaca, Enterprise Europe Network, GreenGold, Poslovni Turizam, Nacional, Bizdirekt, Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatski svjetski kongres, SKUD Ivan Goran Kovačić, Aqua-park Adamovec, Founder Institute, AVR, ID Kongres, ZIP, FOUNDERS, Spoon, e-STUDENT.

 

Komentiraj