Konferencija Mame&klinci

Konferencija Mame&klinci o zdravom odgoju i prehrani djece

Dan prije Međunarodnog majčinog dana, u subotu 11. svibnja, za sve mame održat će se 3. Konferencija Mame&klinci pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.
“Kako je znanje najveće bogatstvo, konferencija prije svega za cilj ima podariti mamama znanja, informirati ih, usmjeriti i osnažiti kako bi bile sigurnije, zadovoljnije i sretnije. Ove godine konferencije se održava u Kongresnom centru FORUM, Radnička 50 od 9 do 18 sati. Za sve mame konferencija je besplatna, samo se trebaju prijaviti i doći. Čekaju ih odlična predavanja, paneli i radionice, ali i vesele družionice za djecu, promotivne prodaje knjiga, izlagački dio, kao i mnoštvo zabave, fotoshooting i dr.“, piše u najavi događanja. 
Top panel je ‘Znanost i umjetnost odgoja’ na kojem sudjeluju neke od autorica “must have” priručnika, psihologinje Hana Hrpka, Mia Roje, Swea Jelić Tuščić te
psihoterapeutkinja i psihijatrica Marjeta Knez Turčinović, sve iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Na panelu će sudionice govoriti o odgoju djece u našem okruženju i uvjetima, sa svim problemima koje muče naše mame.
Kako je u Hrvatskoj sve veći problem loše prehrane i manjka kretanja uz sve više pretile djece, mnoštvo predavanja i radionica obrađuju teme zdrave prehrane. Mame će savjetovati eminentni stručnjaci, nutricionisti i liječnici, a bit će predstavljen i projekt ‘Živjeti zdravo’ kojeg vodi HZJZ.

Komentiraj