Više od 130 donositelja odluka iz područja ljudskih potencijala sudjelovalo je na prošlotjednoj konferenciji na temu poniznosti u vodstvu. Cilj ovoga skupa održanog u  hotelu DoubleTree by Hilton u Zagrebu bio je naglasiti važnost poniznosti kao osobine prilikom zapošljavanja osoba na rukovodeće položaje. S obzirom na to da danas u svijetu egotizam nadilazi skromnost, a poniznost ostaje zanemarena zbog arogancije, važno je istaknuti da su najbolji ljudi u organizacijama često skriveni u sjeni poniznosti, čulo se na zagrebačkoj konferenciji.

Na konferenciji u organizaciji Hogan i Assessments Systems sudjelovalo je sedam govornika i članova panela, stručnjaka za pojedina područja.

Pavle Budinčević, partner u upravljanju tvrtke AS Adria, započeo je konferenciju upoznavanjem upravitelja i njihovih zaposlenika sa značajem tvrtki Assessment Systems i Hogan Assessments i važnošću poniznosti u poslovnom okruženju, navodeći da “ako želite biti dobar vođa, potrebno je unijeti malo čarolije da bi vaši zaposlenici bili motivirani i nadahnuti. Potreban im je razlog. A vama je potrebna strast i želja.”

Zsolt Fehér, glavni izvršni direktor europske podružnice tvrtke Hogan Assessments održao je glavni govor na temu poniznog vodstva. Govoreći o razlici između karizme i poniznosti te o ukorijenjenoj ideji da je karizmatičnost pokazatelj dobrog vođe, . Fehér  je istaknuo  da, iako je često zanemarena, poniznost donosi bolje rezultate. “Promjena je teška – no trebamo prepoznati različita ponašanja – posebno kada jedno od njih ima bolji i pozitivniji utjecaj na vašu organizaciju.” – rekao je.

Rostislav Benak predstavio je publici temu timskog coachinga i objasnio dobrobiti psihodijagnostike  timskog coachinga te koristi koje iz nje proizlaze za tim. Naglasio je nužnost vođenja i njegovih dobrobiti. “Coaching funkcionira. Dugotrajno – kao i sve ostalo, više uspjeha dolazi s vremenom.”

Predavanje na temu ‘Hoganovi alati u Dukatovim projektima vodstva’ održala je Helena Krasić, direktorica ljudskih potencijala. Dukat je koristio programe procjene u dva svoja projekta: rukovodstvo Dukata – 34 rukovoditelja u prodaji i marketingu te korištenje Hoganovih alata kao dijagnostičkih alata za mlade nadarene osobe. “Hoganovi alati odličan su način za odgovaranje na pitanja koja vaša organizacija može imati, bilo da se tiču napredovanja vašeg posla ili dodatnog razvoja kao pojedinca.”  – poručila je Krasić.

Sudionici  panela raspravljali su o raznim temama s fokusom na poniznost. Od toga kako vide utjecaj koji poniznost ima na vodstvo, odluke o zapošljavanju i prepoznavanje poniznih zaposlenika, kao i o prilikama za coaching i mentorstvo i kulturi tvrtke i utjecaju na ponizno vodstvo.

“To je proces učenja, oni koji više ne rade pogreške ne rade ih zato što su ih radili prije pa su naučili – može se zaključiti da poniznost jednako funkcionira – brže učite ako ste skromniji, jer ste spremni prihvatiti greške i kulturu i tako dalje, što Vas u konačnici čini uspješnijima – sve je povezano”,  zaključio je na panelu R. Berak.

 

Komentiraj