Danas se održava konferencija Business day koja ima trajni cilj predstavljanja vinkovačkog poduzetništva te informiranja mladih poduzetnika o uvjetima i programima podrške.

“Vinkovačke jeseni prerastaju okvire grada Vinkovaca i našeg gospodarstva, jer koristi u promociji poduzetništva i u cijelom gradu imamo prostor za izlaganje. Odlučili smo da ubuduće promoviramo naše tvrtke i mlade poduzetnike i drago nam je što možemo pomoći poduzetnicima da prikažu što rade. Moj rad je poglavito orijentiran k stvaranju boljih uvjeta za naše gospodarstvenike i poduzetnike. U našem gradu ima poduzetničkih ideja, a Grad mora stati iza svojih poduzetnika, biti im partner, pružiti im prijateljski support koji im treba posebice u početku. Oni su ti koji će potaknuti zapošljavanje i koji će vratiti optimizam našim građanima koji itekako zaslužuju bolje. Manifestacija poput Vinkovačkih jeseni daju priliku svima da prezentiraju svoje robe i usluge. Ova naša manifestacija mora se još više koristiti za promociju poput gospodarske konferencije Business Day“, rekao je na medijskoj konferenciji Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik Organizacijskog odbora 52. Vinkovačkih jeseni.

Vedran Čuljak, pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Grada Vinkovaca, koji je uz agenciju VIA i Promo Cibalae organizator gospodarske konferencije, podsjetio je kako će na konferenciji biti riječi o mogućnostima razvoja poduzetništva:

“Poduzetnici će dobiti upute kako povlačiti novac iz fondova EU, o mobilnom poslovanju, a vinkovački uspješni poduzetnici će iznijeti primjere dobre prakse i svoja iskustva u pokretanju poduzeća”, rekao je Vedran Čuljak.

Mirta Štrk, direktorica Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA , najavila je kako će na konferenciji upoznati nazočne s programima podrške poduzetnicima i kako se prijaviti na natječaje strukturnih fondova.

“Start up-ovi iz Vinkovaca će  imati priliku govoriti o svojim iskustvima i dati informacije korisne poduzetnicima i za dobrobit cijele zajednice“, naglasila je Mirta Štrk.

Mirta Štrk, Ivan Bosančić i Vedran Čuljak

Komentiraj