Koncertom Simfonijskog orkestra HRT-a u Hrvatskome narodnom kazalištu (HNK) u Zadru, pod ravnanjem Enrica Dinda, 9. listopada počet će nova koncertna sezona, najavila je u srijedu na konferenciji za novinare ravnateljica zadarskoga Koncertnog ureda Dina Bušić.

U tri ciklusa – Ciklusu Bersa, Ciklusu Zadarskoga komornog orkestra i Ciklusu pretplate zadarska publika moći će uživati u 20-ak koncerata na pozornici HNK, u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, katedrali sv. Stošije i crkvi sv. Nikole.
Prvi koncert u Ciklusu Zadarskoga komornog orkestra bit će na programu 30. listopada, orkestrom će ravnati maestro Ivan Repušić, a kao solist nastupit će violinist Stefan Milenković. Drugim koncertom tog orkestra ravnat će Ivan Hut, a kao solistice će nastupiti Lana Adamović na violini i Helena Pilipović na violi.

U siječnju 2018. na programu će biti dva koncerta, prvi pod nazivom “Ponos hrvatskoga pijanizma”, sa solistom na klaviru Ivanom Krpanom i pod ravnanjem Vetona Marevcia, a drugi pod nazivom “Glazbena fantazija” na kojem će za klavirom nastupiti Berislav Šipuš, a ravnat će Pavle Dešpalj. Na posljednjem koncertu Zadarskoga komornog orkestra solist će biti Boštjan Lipovšeg na rogu, a ravnat će Aleksandar Kalajdžić.
Katarina Livljanić nastupit će u siječnju sljedeće godine u Koncertnoj dvorani braće Bersa, dva mjeseca poslije sopranistica Nela Šarić, a u Svečanoj dvorani Sveučilišta koncert će održati Martina Filjak.

“Sopranistica Nela Šarić u posljednje je vrijeme osvojila niz nagrada i mislimo kako je zasluženo uvrštena u Ciklus pretplate”, rekla je ravnateljica zadarskoga Koncertnog ureda Dina Bušić te u istome ciklusu najavila nastup klavirskog kvarteta Rimski – Korsakov.

U crkvi sv. Nikole 13. prosinca pod nazivom “Folklorni advent” gostovat će ansambl Lado, tu će nastupiti i gitarist Edin Karamazov, a posljednji koncert u sklopu Ciklusa pretplate u toj će crkvi u lipnju 2018. održati braća Teofilović i Miroslav Tadić.

Komentiraj