Guillaume D CY

KANADSKA SKUPINA L’ORCHESTRE D’HOMMES-ORCHESTRES (LODHO) U MOČVARI

U srijedu, 2. studenog, u klubu Močvara nastupit će kanadska glazbeno-scenska skupina L’orchestre d’hommes-orchestres (LODHO) i izvesti ‘’LODHO performs Tom Waits’’ u sklopu svoje europske turneje.

Više od četrdeset godina Tom Waits je pjesnik, ili kako bi poete rekli, pjesnik mornara koji priželjkuju povratak kući, trgovačkih putnika koje je izdala sreća i gubitnika koji su shvatili da je dostojanstveno preživljavanje u hladnom i negostoljubivom svijetu teško ostvariva misija. Više od četrdeset godina njegovi obožavatelji iz ovih krajeva s nestrpljenjem ga očekuju, gubeći pritom svaki novi dan nadu da će ikada posjetiti Zagreb i Hrvatsku. Stoga je gostovanje ovih zanimljivih Kanađana možda najbliže što će ti obožavatelji doći blizu glazbe svog idola. Ekipa glazbenika, ili bolje reći performera, iz Quebeca proteklih nekoliko tjedana dobiva ovacije diljem Europe, izvodeći glazbeno-scenski show posvećen upravo Waitsu. Njihov hommage nije puka imitacija, nego originalni scenski kolaž koji u performerskoj maniri uživo izvodi odabrane bisere iz njegova repertoara.

L’orchestre d’hommes-orchestres (LODHO) je kanadska kazališno-glazbena skupina iz Quebeca sačinjena od umjetnika koji traže nevidljivu sponu između umjetnosti i popularne kulture, a njihova pozornica i instrumenti izgledaju kao da su prikupljeni na smetlištu ili ropotarnici s kraja svijeta. Koncert je sjedeći, a broj ulaznica je ograničen.

Komentiraj

PREKOGuillaume D CY
Podijeli objavu
Prethodni članakINTERVIEW: BILJANA BROZAN ‘SDP ne treba zvijezdu nego onoga tko može stati nasuprot Plenkoviću’
Sljedeći članakBURILOVIĆ: Poreznoj se reformi pristupilo ozbiljno; razmisliti o povećanju PDV-a za ugostiteljstvo
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.