Koncert u počast Tomu Waitsu

Guillaume D CY

KANADSKA SKUPINA L’ORCHESTRE D’HOMMES-ORCHESTRES (LODHO) U MOČVARI

U srijedu, 2. studenog, u klubu Močvara nastupit će kanadska glazbeno-scenska skupina L’orchestre d’hommes-orchestres (LODHO) i izvesti ‘’LODHO performs Tom Waits’’ u sklopu svoje europske turneje.

Više od četrdeset godina Tom Waits je pjesnik, ili kako bi poete rekli, pjesnik mornara koji priželjkuju povratak kući, trgovačkih putnika koje je izdala sreća i gubitnika koji su shvatili da je dostojanstveno preživljavanje u hladnom i negostoljubivom svijetu teško ostvariva misija. Više od četrdeset godina njegovi obožavatelji iz ovih krajeva s nestrpljenjem ga očekuju, gubeći pritom svaki novi dan nadu da će ikada posjetiti Zagreb i Hrvatsku. Stoga je gostovanje ovih zanimljivih Kanađana možda najbliže što će ti obožavatelji doći blizu glazbe svog idola. Ekipa glazbenika, ili bolje reći performera, iz Quebeca proteklih nekoliko tjedana dobiva ovacije diljem Europe, izvodeći glazbeno-scenski show posvećen upravo Waitsu. Njihov hommage nije puka imitacija, nego originalni scenski kolaž koji u performerskoj maniri uživo izvodi odabrane bisere iz njegova repertoara.

L’orchestre d’hommes-orchestres (LODHO) je kanadska kazališno-glazbena skupina iz Quebeca sačinjena od umjetnika koji traže nevidljivu sponu između umjetnosti i popularne kulture, a njihova pozornica i instrumenti izgledaju kao da su prikupljeni na smetlištu ili ropotarnici s kraja svijeta. Koncert je sjedeći, a broj ulaznica je ograničen.

Komentiraj