Koncert Queen Tribute benda – ‘Break Free’

facebook.com

Posljednju subotu siječnja (27.01.), Vintage Industrial zatvara impresivnim koncertom Queen Tribute benda ‘Break Free’.

Ako ste mislili da ste već sve vidjeli, ovaj bend daje još malo više u “davanju počasti” jednom od najvećih bendova svih vremena.

Queen je britanski rock sastav nastao 1970. godine raspadom grupe ‘Smile’ kojeg su činili Brian May i Roger Taylor. U kratkom periodu na mikrofon dolazi Freddie Mercury i za njim basist John Deacon.

Queen je snimio petnaest studijskih albuma, pet koncertnih albuma te brojne kompilacijske albume. Prodali su preko 300 milijuna primjeraka u cijelom svijetu, uključujući više od 35.5 milijuna samo u SAD-u.

Pjesme “We Will Rock You” i “We Are the Champions” iz 1977. godine postale su stadionske himne i još uvijek se izvode na gotovo svim sportskim događajima širom svijeta.

Queen se smatraju jednim od najvećih, najuspješnijih i najutjecajnih britanskih i svjetskih rock sastava.

Njihov posljednji studijski album ‘Innuendo’, izdan 1991. godine, dosegnuo je broj 30 u SAD-u, ali je zato u Europi postigao veliki uspjeh te u Velikoj Britaniji zasjeo na broj 1. Iste te godine započinju glasine o lošem zdravlju Freddie Mercuryja, da bi 23.11.1991. godine objavio javnosti da boluje od AIDS-a te sljedećeg dana, 24.11. preminuo.

Diskografija:

1973. Queen
1974. Queen II
1974. Sheer Heart Attack
1975. A Night at the Opera
1976. A Day at the Races
1977. News of the World
1978. Jazz
1980. The Game
1980. Flash Gordon
1982. Hot Space
1984. The Works
1986. A Kind of Magic
1989. The Miracle
1991. Innuendo
1995. Made in Heaven
2008. The Cosmos Rocks

Više informacija o programu Vintage Industriala:

www.vintageindustrial-bar.com

www.facebook.com/vintageindbar

Komentiraj