Zbog tehničkih razloga uvjetovanih nedovoljnim interesom za koncert grupe ‘Mando Diao’ u Paviljonu 9 (Zagrebački Velesajam), mjesto održavanja koncerta seli u Vintage Industrial Bar.

Vintage svoja vrata otvara u 19.30 sati, nakon čega slijede The OBMG’s u 20.30 sati i Mando Diao s početkom u 21.30 sati.

Kupljene ulaznice i dalje su važeće, a dostupne su i na ulazu.

‘Mando Diao’ osnovali su Björn Dixgärd i Daniel Häglund 1999. godine nakon dugotrajne zajedničke suradnje u sklopu benda ‘Butler’. Već prvi nastupi po švedskim klubovima privukli su pažnju publike i kritike, a ubrzo je uslijedio i ugovor s izdavačkom kućom EMI.

Prvi album “Bring ‘Em In“ izdaju 2002. godine, a 2004. godine međunarodno izdanje albuma lansira zavidnu međunarodnu karijeru.

Uslijedili su još uspješniji i međunarodno izvrsno primljeni “Hurricane Bar“ 2004. godine, “Ode to Ochrasy“ 2006. godine, “Never Seen The Light Of Day” u 2007. godini, a kulminaciju međunarodne karijere ‘Mando Diao’ su doživjeli s petim studijskim albumom “Give Me Fire“ iz 2009. godine na kojemu se nalazi i njhov najveći hit “Dance With Somebody”.

‘Mando Diao’ su u relativno kratkom vremenskom roku uz niz odličnih albuma i singlova osigurali titulu jednog od najuspješnijih švedskih izvoznih glazbenih proizvoda. Nakon kompilacije najvećih hitova, u 2012. godini bend se okreće svojoj matičnoj publici i snima prvi album s tekstovima isključivo na švedskom jeziku, a 2014. eksperimentiraju i sa elektro rock zvukom te izdaju sedmi studijski album “Ælita“.

U svibnju ove godine ‘Mando Diao’ su izdali osmi studijski album “Good Times“ i započeli novo poglavlje benda, a pred hrvatsku publiku vraćaju se u sklopu europske turneje.

Komentiraj