Konačno će biti objavljen genijalni soundtrack tv serije “Peaky Blinders”

Nakon što je nedavno okončana peta sezona kultne britanske tv serije „Peaky Blinders“, slijedećeg mjeseca biti će, po prvi puta, objavljen soundtrack s fesnomenalnim pjesmama iz serije. Oni koji su gledali seriju, znaju da se na početku svake epizode čuje pjesma „Red Right Hand“ Nicka Cavea & the Bad Seeds, da se ta pjesma pojavljuje  i kroz obrade poznatih izvođača, a na ovom soundtracku pojaviti će se i do sada nikada objavljena verzija te pjesme u izvedbi PJ Harvey. Soundtrack će se pojaviti kao dvostruki CD, trostruki vinil, kao i u digitalnoj verziji, a datum objavljivanja je 15. studenoga.

Na soundtracku će se naći pjesme izvođača kao što su Radiohead, Arctic Monkeys, The White Stripes, Royal Blood, The Last Shadow Puppets, Queens of the Stone Age, Black Sabbath, David Bowie, Laura Marling i Foals, kao i Jehnny Beth s pjesmom ‘I’m The Man‘,  Anna Calvi s pjesmom iz pete sezone serije ‘You’re Not God‘, kao i Richard Hawley s obradom pjesme Boba Dylana ‘Ballad of A Thin Man‘.

Autor serije Steven Knight izjavio je u povodu izlaska soundtracka „Priča serije ‘Peaky Blinders’ i njezina glazba su blizanci, rođeni istovremeno. Teško je zamisliti neke od ključnih scena u seriji bez ove glazbe. Drago mi je da smo uspjeli staviti neke od tih pjesama na album kako bi osjetili atmosferu serije kroz vaše slušalice ili zvučnike“, dok je Cillian Murphy, glavni glumac serije, za britanski NME izjavio kako se i likovi iz serije i glazbenici svojim pjesmama bore protiv tiranije mainstreama.

Komentiraj