Konačni odlazak Kurta Cobaina, jednog od najznačajnijih i najvećih alternativaca

Kurt Cobain je ostao zapamćen kao jedan od najznačajnijih i najvećih glazbenika u povijesti alternativne glazbe. Godine 1994. dijagnosticirani su mu bronhitis i laringitis zbog čega je Nirvana prekinula europsku turneju. Iz Njemačke je odletio u Rim na liječenje. Nakon dva dana Courtney Love je Kurta pronašla predoziranog zbog miješanja šampanjca i lijekova. Nakon pet dana u bolnici, Cobain je otpušten kući u Seattle. Courtney Love je izjavila da je taj incident u bolnici bio njegov prvi pokušaj samoubojstva.

18. ožujka iste godine Courtney Love je nazvala policiju i rekla im da je Cobain sklon samoubojstvu i da se zaključao u sobi s pištoljem. Policija je stigla i zaplijenila nekoliko pištolja i tablete. U iskazu je izjavio da nema nikakve samoubilačke sklonosti te da se zaključao da se sakrije od Courtney Love.

Nakon što je organizirala intervenciju, Cobain se složio da ponovno ode na rehabilitaciju u Los Angelesu. Sljedeće večeri Cobain je izašao izvan ustanove da zapali cigaretu. Popeo se preko zida i pobjegao. Avionom je odletio natrag u Seattle. Dva su ga dana viđali na raznim lokacijama oko Seattlea, ali mnogi njegovi prijatelji i članovi obitelji nisu znali gdje se nalazi. Četiri dana kasnije počele su kružiti glasine da se Nirvana raspada.

Dana 8. travnja 1994. tijelo Kurta Cobaina pronađeno je u njegovu domu. Našao ga je električar koji je došao instalirati sigurnosni sustav. Osim manje količine krvi koja je curila iz Cobainova uha, na njegovu tijelu nije bilo nikakvih znakova fizičkog nasilja. Velika količina heroina, koja je bila dovoljna za više predoziranja, pronađena je u krvi zajedno s velikom količinom lijekova.

Cobainovo tijelo ležalo je u kući danima, a prema stanju tijela ustanovljeno je da je Kurt Cobain umro 5. travnja 1994. godine.

Komentiraj