Komunikacijski stručnjak: “Indikativno je da su odjednom pali svi Zuckerbergovi servisi”

Komunikacijski stručnjak Petar Tanta izjavio je za Večernji list kako je indikativno da su odjednom “pali” svi servisi u vlasništvu Marka Zuckerberga: Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger.

Tanta, direktor CTA komunikacija, kazao je da povremeni ispadi globalnih internetskih servisa nisu novost, ali ovaj put slučaj je nešto drugačiji: “Indikativno je da su svi Facebookovi servisi pali istovremeno i u svim dijelovima svijeta, što je vjerojatno prvi takav zabilježeni slučaj do sada. Stoga je moguće zaključiti da se ne radi o grešci na serverima budući su oni odvojeni i raspoređeni za pojedine servise kao i s obzirom na regije”, kazao je Tanta.

Prema njegovim riječima, rano je govoriti o čemu se radi, vrijeme oporavka će puno toga reći o opsegu problema koji je doveo do svjetskog pada Facebooka i njegovih servisa. “Facebook ima snažne i dobro razrađene protokole za oporavak, i vjerojatno niz scenarija u slučaju raznih napada i kvarova. No, ponavljam, ovoga puta indikativno je da je sve palo odjednom, a ne pojedinačno i po regijama”, kazao je.

U srijedu, nešto poslije 17 sati, nedostupni su postali Facebook, WhatsApp, Instagram i Messenger, dok ostali servisim poput Vibera, Signala, Telegrama i Twittera nisu pali.

U cijelom svijetu pali Facebook, Messenger, WhatsApp i Instagram

Komentiraj