Komšić: “Zagreb i Beograd koordinirano rade protiv BiH”

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da službeni Zagreb i Beograd kontinuirano rade protiv BiH, što potvrđuju navodi Milorada Dodika o raspadu BiH i najave HDZ-a BiH da će bojkotirati opće izbore 2022, ako se ne donese Izborni zakon po volji te stranke.

“Pomislio sam da se Čović za Noć vještica maskirao u Dodika, čitajući Dodikovu izjavu o bojkotu izbora i raspadu BiH ukoliko se Izborni zakon ne usvoji po Čovićevoj želji”, prenio je N1 Komšićeve riječi.

On je dodao da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nije rekao ništa novo.

“Treći entitet ili Izborni zakon po želji Čovića, što je jedno te isto, strateški je interes velikosrpske politike. Omogućavanje toga bio bi uvod u separatizam i razvaljivanje države. Međutim, do toga neće doći”, kazao je je Komšić.

On je naveo da je dobro što je “Dodik do kraja ogolio namjere Čovićeve politike, ali i razotkrio dvostruku igru službenog Zagreba”.

“Sada više nitko nema pravo sumnjati u to da se iz Zagreba i Beograda koordinisano radi protiv Bosne i Hercegovine”, ocijenio je Komšić, predsjednik stranke Demokratska fronta (DF).

Prema njegovim riječima, čak i kada bi za svoje planove našli saveznike u Sarajevu, “a nije da nema mušterija i onih što se nude”, to im ne bi uspjelo. “Neće im te želje proći: nisu tenkovima, pa neće ni riječima”, prenosi N1 riječi hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Komentiraj