Komšić o Milanoviću: “Nažalost, to je vrhunac gluposti. Ni Vučić tako ne govori”

“Mislio sam da je predsjednik Hrvatske, a ne poglavica plemena” – tako je hrvatski član predsjedništva BiH Željko Komšić u srijedu komentirao izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da je “predsjednik Hrvata u BiH”.

Zoran Milanović: “Ja sam predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini”

“Mislio sam da imamo posla s ozbiljnim stavovima i izjavama. Ne živimo u tisuću osamsto i nekoj, pa da ovdje nastupaju poglavice”, izjavio je Komšić u intervjuu za Al Jazeeru Balkans iz New Yorka, gdje je, kao i Milanović, boravio na Općoj skupštini UN-a.

“Mislio sam da je Milanović predsjednik Republike Hrvatske, kao što mu i piše, a ne poglavica cijelog jednog naroda. Mi bi ovdje, u UN-u, trebali predstavljati države. Od toga ne možemo pobjeći. Nismo poglavice koji se natječu čije je pleme veće i jače, i koje će pobijediti”, ponešto posprdno komentirao je Komšić, koji se, na pitanje novinarke da komentira Milanovićevu izjavu, i nasmijao.

“Nažalost, to što sam čuo vrhunac je gluposti i anakronizma, koji u regiji još nismo čuli. Čak ni Vučić ne govori da je predsjednik svih Srba, premda mu Dodik gura tu izjavu u usta. I on bježi od toga da je poglavica plemena”, kazao je Komšić.

“Izgleda da smo puno očekivali od Milanovića. Nismo to dobili, ali – to je on”, zaključio je hrvatski član Predsjedništva BiH, potvrđujući da će se opet kandidirati za taj položaj.

Komentiraj