Kompletan opus pjevača Doorsa u knjizi „The Collected Works of Jim Morrison“

Knjiga ‘The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts, and Lyrics’ (Sabrana djela Jima Morrisona: Poezija, časopisi, prijepisi i tekstovi) biti će objavljena 8. lipnja ove godine na gotovo 600 stranica.

Ova ultimativna antologija tekstova Jima Douglasa Morrisona, pjevača popularne američke rock grupe The Doors, koji je umro od predoziranja u 27. godini 3. srpnja 1971. godine u Parizu, stvorena je u suradnji sa zakladom Jim Morrison i nadahnuta posthumno otkrivenim radovima pod naslovom “Plan za knjigu”. Knjiga sadrži i rijetke fotografije i brojne rukom napisane dijelove neobjavljene i objavljene poezije i tekstova iz njegovih 28 privatnih bilježnica. Knjiga će sadržavati njegovu poeziju, tekstove i audio zapise Morrisona koji je čitao vlastite pjesme.

Ova do sada najopsežnija knjiga Morrisonovih djela koja je ikad objavljena, trebala bi pružiti čitateljima uvid u kreativni proces Jima Morrisona uz pristup razmišljanjima i zapažanjima umjetnika kojeg je pjesnik Michael McClure nazvao „jednim od najfinijih, najjasnijih duhova naša vremena. ”

‘The Collected Works of Jim Morrison: Poetry, Journals, Transcripts, and Lyrics’ u punom formatu uključuje: Predgovor Toma Robbinsa, uvod i bilješke urednika Franka Lisciandra koji pružaju uvid u njegovo djelo te prolog njegove sestre Anne Morrison Chewning. Objavljena i neobjavljena djela i širok izbor zapisa iz njegovih bilježnica. Transkript, jedine postojeće fotografije i bilješke o produkciji posljednjeg Morrisonovog zapisa poezije na njegov dvadeset i sedmi rođendan. ‘Pariška bilježnica’, možda Morrisonov posljednja bilježnica, reproducirana je u punoj veličini. Isječci iz bilježnica čuvanih tijekom suđenja u Miamiju 1970. godine. Scenarij snimanja i  fotografije u boji iz nikad objavljenog filma HWY. Kompletni objavljeni i neobjavljeni tekstovi pjesama popraćeni brojnim nacrtima samog Morrisona. Pjesma “As I Look Back” autobiografija u obliku pjesme, te obiteljske fotografije kao i fotografije Jima Morrisona tijekom njegovih godina provedenih na pozornicama.

 

 

Komentiraj