Kompletan opus Briana Enoa u programu ‘The Lighthouse’ Sonos radija

Poznati glazbenik i producent 73-godišnji Brian Eno premijerno će emitirati čak 300 pjesama na novoj radio postaji The Lighthouse, uključujući neobjavljena, stara i nova djela.

Glazbenik i producent Brian Peter George St. Baptiste de la Salle Eno, poznatiji kao Brian Eno započeo je svoju karijeru kao svirač klavijatura u britanskom bendu Roxy Music s kojim je surađivao od 1971. do 1973. godine. Ena se naziva i jednim od pionira elektroničke glazbe, a osim što je objavio preko 25 samostalnih albuma Eno je tijekom karijere surađivao s glazbenicima kao što su Robert Fripp, David Bowie, Talking Heads, U2, Genesis, Ultravox, Peter Gabriel, Depeche Mode, Paul Simon, Coldplay, Massive Attack itd. Često ga se naziva i utemeljiteljem ambijentalne glazbe.

Brian Eno je predstavio 8. lipnja novu Sonos Radio HD stanicu pod nazivom The Lighthouse, koja će predstaviti njegovu opsežnu audio arhivu. Inovativni glazbenik, producent i vizualni umjetnik jedan je od najnovijih kustosa koji se pridružio Sonos Radio HD-u, koji je dostupan u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Kanadi, Austriji i Francuskoj ali i putem interneta za cijeli svijet.

Tako će u sklopu The Lighthousea Brian Eno predstaviti neobjavljenu glazbu iz svoje arhive, pokrivajući skladateljski period od početka karijere do danas. “Glazba koja će se emitirati s Lighthousea pokriva prilično široko razdoblje”, rekao je u izjavi za medije, te pojasnio: “Najranija pjesma koju trenutno imamo je iz 1990. godine. Dodavat ću još skladbi kako vrijeme bude odmicalo. Slušat ćete slijed skladbi koji će biti prezentirane slučajnim odabirom, tako da postoji mogućnost neobičnih, nadam se uzbudljivih, sudara. Skladbi koje su vrlo spore i skladbi koje su vrlo brze pored skladbi koje uopće nemaju tempo i nemaju pulsa. ”

Enova radio stanica sadržavat će seriju od tri programa koje uređuje i vodi sam Eno. Program započinje Prvim programom u kojem će Brian Eno osobno dati uvid u neobjavljeni materijal i objasniti zašto je odlučio svoju arhivu otvoriti svijetu.

Joe Dawson, direktor sadržaja i brenda Sonos, tim je povodom izjavio: “Na Sonos radiju nastojimo pružiti kreativno mjesto umjetnicima s kojima surađujemo. Mjesecima radimo s Brianom Enom kako bismo oživjeli njegovu kreativnu viziju za The Lighthouse, redefinirajući mogućnosti radio stanice. S ovom živom arhivom obožavatelji mogu kontinuirano uranjati u desetljeća Brianove nikada objavljene glazbe. Ovaj projekt dokaz je kako pristupamo partnerstvu s umjetnicima, donoseći ekskluzivni sadržaj i nastavljajući razvijati iskustvo za naše slušatelje na Sonos Radiju.”

Obožavatelji se od 8. lipnja mogu uključiti u Prvi program na The Lighthouseu Sonos radija, ili putem arhive zvučnog sustava Sonos unutar aplikacije. Emisija je dostupna i na Mixcloudu.

Brian Eno se tako pridružio nizu glazbenika koji su surađivali s projektom Sonos uključujući Björk, The Chemical Brothers, FKA Twigs i D’Angelo kao kustosi Sonos Radija. Više informacija o projektu Sonos možete pronaći ovdje.

Komentiraj