Kompany stigao u Anderlecht kao igrač-trener

Vincent Kompany, koji je postao igrač-trener belgijskog Anderlechta, poručio je kako vjeruje da klub sljedeće sezone može odvesti do titule prvaka, nakon katastrofalne sezone. Podsjetimo, Anderlecht po prvi puta u 56 godina nije izborio Europu, a bili su i pod istragom policije zbog pranja novca.

“U jednoj sezoni moramo postati bolji od drugih pet ekipa. Ali, uvjeren sam da ćemo, uz nekoliko promjena, u tome i uspjeti”, poručio je Kompany na svojoj prvoj konferenciji za novinare.

Anderlecht je jedan od najuspješnijih belgijskih kluboiva s 34 ligaške titule, ali prošle su sezone dotaknuli dno. Osim ranije spomenutih problema, zaradili su i kazne i oduzimanje bodova zbog nereda navijača te prekida utakmice protiv Standard Liegea. Klub je potom dao otkaz treneru Fredu Ruttenu nakon samo 13 utakmica.

“Ne želim birati između igranja lijepog nogometa i osvajanja titule. Želim oboje. Znam da stavljam veliki pritisak na sebe. Ali, neka bude jasno. Nisam ovdje došao kako bih bio drugi”, istaknuo je.

Kompany je u Anderlecht stigao nakon 11 godina provedenih u Manchester Cityju, klubom s kojim je osvojio četiri titule prvaka, dva FA Kupa i četiri Liga kupa.

Komentiraj