Kompanije iz sastava Agrokora neće u zakonskom roku objaviti financijska izvješća

HINA

Kompanije iz sastava Agrokora čije su dionice izlistane na burzi objavile su u utorak da neće biti u mogućnosti do zakonskog roka, 28. veljače, objaviti financijska izvješća za zadnje lanjsko tromjesečje.

U obavijestima upućenima Zagrebačkoj burzi, iz Jamnice, Žitnjaka, Tiska, Belja, Zvijezde, Leda i PIK Vinkovaca navode da zbog opsežnosti i složenosti poslova u okviru postupka izvanredne uprave, uključujući procedure u okviru procesa nagodbe čiji rezultati mogu imati značajan utjecaj na financijske izvještaje, neće biti u mogućnosti objaviti do 28. veljače izvještaje za četvrto tromjesečje 2017.

Napominju i da intenzivno rade na izradi financijskih izvještaja te će o novom datumu objave bez odgode obavijestiti javnost čim isti postane izvjestan.

Inače, od srijede je obustavljena trgovina dionicama tih kompanija, nakon što je izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak podnio ostavku. Zagrebačka burza obustavila je trgovanje tim dionicama dok izdavatelji ne obavijeste javnost o posljedicama njegove ostavke na postupak izvanredne uprave.

Vlada će u 14,30 sati održati sjednicu na čijem su dnevnom redu prijedlog odluke o opozivu izvanrednog povjerenika, prijedlogu za imenovanje novog izvanrednog povjerenika i njegove zamjenice u trgovačkom društvu Agrokor, a nakon što je Ramljak podnio ostavku.

Komentiraj