Sanjin Strukic/PIXSELL

KOMISIJA ZA ŽALBE Ukinuta kazna Soudaniju, igra protiv Hajduka

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza u petak je uvažila žalbu zagrebačkog Dinama zbog suspenzije njihovog napadača El Arabija Hillela Soudanija. Komisija, u sastavu (Davor Blašković, Alan Klakočer, Ante Tomaš i Stipe Cvitanović) sa tri je glasa za i jednim protiv preinačila odluku Disciplinskog suca Prve lige, te odlučila ukinuti suspenziju Soudaniju.

“Komisija za žalbe je posebno istaknula da je prvostupanjskom odlukom bitno narušena autonomija suca utakmice jer se tom odlukom odlučivalo o prekršaju koji je sudac vidio i odlučio da nije takav da bi trebao primijeniti stegovnu mjeru sukladno Pravilima nogometne igre. S obzirom na to da sudac samostalno odlučuje hoće li dodijeliti žuti ili crveni karton ili ih neće dodijeliti, u ovom se slučaju ne može raditi o očitoj grešci suca koju bi disciplinsko tijelo sukladno odredbama članka 110. Disciplinskog pravilnika HNS-a trebalo ispraviti”, stoji u odluci.

Podsjetimo, Soudani je naknadno kažnjen zbog nesportskog starta na nogometašu Lokomotive Luki Capanu. Sudac susreta Dinama i Lokomotive napadača Dinama nije sankcionirao nikakvim kartonom. Žuti karton značio bi propuštanje sutrašnje utakmice između Dinama i Hajduka. Naknadnom prijavom, disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić izrekao je Soudaniju jednu utakmicu suspenzije i novačnu kaznu od tri tisuće kuna, ali ona je sada poništena, a Soudani će sutra istrčati protiv Hajduka.

Komentiraj