Komičarka Marina Orsag: “Ovo nije kraj Studija Smijeha”

Komičarka Marina Orsag na svom je Facebook profilu objavila kako se privremeno zatvara Comedy Club. U objavi je navela koji su sve razlozi doveli do zatvaranja kluba, ali i najavila novi početak, čim se za to ostvare uvjeti.

“Draga naša redovna, divna i dugogodišnja publiko, jako nam je teško ovo pisati, međutim to je život. Privremeno zatvaramo Comedy Club.

Zbog svih krađa koje su nas zatekle tokom godina stvaranja i rasta kluba, radi korone i potresa sve je kulminiralo troškovima koje nismo u mogućnosti više podnositi sukladno činjenici da nas grad i država ne doživljavaju te nam ne omogućuju manje poreze na kulturna događanja niti nas doživljavaju kao dio kulture. Također vlasnik prostora odlučio je prodati prostor, te s promjenom vlasnika dolaze novi uvjeti odnosno prenamjena prostora. Jedan od dodatnih problema je što nisu svi komičari koji su odrastali kod nas imali istu viziju oko stvaranja scene, ulaganju u istu i stvaranja zajedništva.

Ovo nije kraj Studija Smijeha, jer je Studio Smijeha, nevezano za prostor, najkvalitetniji i najpoznatiji brend stand up komedije u Hrvatskoj, te će vas i dalje nasmijavati po razno raznim kulturnim i ugostiteljskim mjestima. Ovo nije ni kraj samog Comedy Cluba, već mala logistička pauza u kojoj ćemo pokušati dobiti gradski ili državni prostor ili barem bolje uvjete za stand up comedy scenu kako bi mogli vratiti dom stand up komedije i mjesto iz kojeg svakodnevno odzvanja gromoglasan smijeh. Iako tužni zbog ove situacije, neizmjerno smo ponosni na sve što smo postigli u zadnjih devet godina rada kluba, te petnaest godina stvaranja scene. „Odgojili“ smo, „odškolovali“ i bili odskočna daska za preko dvadeset profesionalnih stand up komičara/ki od kojih su neki pokrenuli i nove brendove u stand up komediji. Organizirali smo u prosjeku preko petsto nastupa godišnje od kojih i preko dvadeset festivala i velikih događanja. Osvojili razne nagrade i to na svjetskoj razini te ostavili veliki utisak na svjetskoj sceni zbog načina rada, količine stvaranja novih tekstova i novih prilika i nastupa za nove komičare/ke.

Zahvaljujemo vam što ste nas pratilli sve ove godine i uz sve nedaće omogućili da ovaj klub živi godinama. Bez vas ne bi bilo ni nas. Hvala vam za svaki smijeh, svaki aplauz, svaku kupljenu kartu, svaki share, svaku pohvalu i svu podršku što ste nam davali godinama. Hvala vam od srca. Vidimo se vrlo brzo u Shock Show Industry (Katran) kao privremenom domu dok se situacija ne promijeni. Volimo vas sve i nadamo se da ćete nas i dalje pratiti i pomoći nam što prije ostvariti uvjete za novi dom”, napisala je.

Komentiraj