KOMENTAR JELENE LOVRIĆ: Zaista, otkud medijima ta iritantna ideja da bi Plenković surađivao s Bandićem?

Iritiraju me teze da surađujemo s Milanom Bandićem, zakukao je Andrej Plenković nakon posve neočekivanog razlaza sa svojim nesuđenim kandidatom za zagrebačkog gradonačelnika. Damir Vanđelić, upravitelj Fonda za obnovu Zagreba, ipak neće biti HDZ-ov džoker na lokalnim izborima. Kao razlog njegova odustajanja mediji navode neslaganje oko budućih odnosa s Milanom Bandićem. Vanđelić je na koncu odbio premijera navodno zato što HDZ i dalje planira surađivati s Bandićem.

„Ne znam odakle je ta insinuacija došla, ali ona je za mene osobno netočna i iritantna“, ljuti se premijer.

Zaista, otkud medijima ta iritantna ideja da bi Plenković surađivao s Bandićem? Pa možda iz činjenice da njihova suradnja u Zagrebu i danas funkcionira kao podmazana.

HDZ-ova je koalicija s bandonačelnikom i dalje vrlo čvrsta, što pokazuju i prošlotjedne, njihovim zajedničkim snagama u zagrebačkoj Skupštini izglasane odluke. Suradnja je i na nacionalnoj razini bila uigrana, dok je Bandić zveckao žetonima po Saboru.

HDZ se tog partnerstva nikada nije odrekao. Za razliku od SDP-a koji se sada bolnim rezovima pokušava riješiti Bandićevih jataka u vlastitim redovima.

Komentiraj