KOMENTAR DANA JELENE LOVRIĆ Po bijesnim limuzinama Plenković prešišao Sanadera

Nije premijer cicija! Posve iznenada Vlada se odlučila za povećanje minimalnih plaća, koje u Hrvatskoj prima oko sedamdeset tisuća radnika. Znači da je u Andreja Plenkovića ipak proradio dosad posve neprimjetan socijalni osjećaj?

Teško. Prije će biti da šef Vlade samo pokušava kontrolirati štetu nastalu nakon što je rasipničkom rukom opet podmazao vrat svojim  već jako tustim guskama. Povećanjem minimalne plaće za fantastičnih 131 kunu, tako da će ona i dalje ostati ispod 3000, iz fokusa se javnosti pokušavaju potisnuti financijske obaveze koje proizlaze iz novog zakona o braniteljima, a pod teretom kojih će se Hrvatska vrlo skoro naći na koljenima.

Da ima barem mrvu socijalnog takta premijer ne bi dozvolio, primjerice, nabavku dvije iritantno skupe blindirane limuzine, za koje će država platiti 12 milijuna kuna. Mediji izvještavaju o čudima ugrađenim u te cestovne krstarice: mogu podnijeti rafalnu paljbu i eksplozije, nose specijalne držače strojnica, opremljene su masažnim sjedalima i sličnim šeika dostojnim luksuzom. Navodno je riječ o najskupljim civilnim vozilima na svijetu. Skupljim od Sanaderovog oklopljenog BMW-a. Usto, Sanaderova je mrcina kupljena stranačkim ili tko zna čijim parama, Plenkovića mercedesima časti država.

Stručnjaci tvrde da za takvim oklopnjacima nema u Hrvatskoj nikakve potrebe. Premijer također izjavljuje da mu ne trebaju, da se on i svita u njima neće voziti. Ali, kao, o tome odlučuju sigurnosne službe. Izjava implicira da je nemoćan, da se odluke više ne donose u njegovom kabinetu. Je li premijer vlast u državi predao šefovima sigurnosnog aparata? Nismo čuli da bi se to dogodilo!

Ruganje narodu Vlada je odlučila kompletirati najavom da će za liječenje teško bolesne djece – u posljednje vrijeme jako naglašen problem – formirati posebni fond, koji će se puniti donacijama građana. Država, znači, nije toliko bogata da može osigurati skupe lijekove za svoju djecu, ali će istodobno bez problema iskeširati brdo love za nikom navodno potrebne aute? Sigurno je da će bijesna motorna konjica premijera Plenkovića na koncu jako skupo stajati!

Komentiraj