Komemoracija Miri Furlan u petak u riječkom HNK

Komemoracija za prerano preminulu glumicu Miru Furlan održat će se u petak, 29. siječnja u 18 sati u riječkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Na pozornici riječkog HNK Mira Furlsan nastupala je od 2016. godine u predstavama ‘Kasandra’ i ‘Jesenja sonata’, a tamo je ostvarila i svoj posljednji kazališni nastup u predstavi ‘Vježbanje života – drugi put’ u lipnju 2020. godine.

Na komemoraciji od Mire Furlan će se oprostiti Neva Rošić, glumica, doajenka hrvatskog glumišta, dr. sc. Lada Čale Feldman, teatrologinja i sveučilišna profesorica, dr. sc. Sanja Bojanić, filozofkinja,feministica i sveučilišna profesorica, mr. sc. Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, dr. sc. Marin Blažević, intendant i teatrolog i dr. sc. Nikola Petković, književnik i kulturolog, sveučilišni profesor.

Tijekom komemoracije prvakinja drame riječkog HNK Tanja Smoje čitat će tekst Heni Erceg posvećen Miri, a prikazat će se i kratki film Marina Lukanovića nastao prije točno godinu dana, u Los Angelesu, povodom nastupa Mire Furlan u predstavi “Vježbanje života – drugi put”.

Nakon komemoracije će glumci Hrvatske drame HNK izvesti predstavu “Kralj Edip” te svoju izvedbu posvetiti Miri Furlan, najavili su iz Zajca.

Komentiraj