KOMADINA: “Stvari su izmakle kontroli”

Stvari su izmakle kontroli. Socijalne sigurnosti nema. Pravne sigurnosti nema. Volio bih reći da smo turistički sigurni, ali poslije cirkusa koji je HDZ napravio u Zadru, to se više ne može govoriti, kazao je SDP-ov Zlatko Komadina na večerašnjem predizbornom sučeljavanju na RTL televiziji.

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta kazao je kako je “korona kriza je pokazala da nismo toliko sigurni koliko smo mislili”, pa i datum izbora”postaje sve više problem”. “Kampanja se ne može odvijati u normalnim okolnostima”, tvrdi Bartulica.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović tvrdi pak da je ovo “ovo bio najbolji trenutak” za raspisivanje izbora. “Jesen je problematična s obzirom na brzinu širenja virusa u vrijeme kad su i inače respiratorne infekcije češće nego inače. Procjena je bila da tijekom ljeta će biti situacija povoljnija nego u jesen”, kaže Božinović.

Nikola Grmoja iz Mosta pita kada je vlast bila u pravu – u ožujku, kad je zatvorila sve, ili sad, s “potpunom liberalizacijom”, za koju je i “švedski model bio nešto stroži od ovoga sada”.

Tomislav Tomašević iz Možemo kaže kako je “legitimitet izbora upitan”.”Nacionalni stožer ima gotovo sve ovlasti, može donositi mjere kako želi, što utječe na političke aktere koji se natječu”.”Vidimo da ima nedodirljivih, kada ih dodiruje premijer Plenković. Mi pokušavamo biti odgovorni, suspendirali smo štandove, otkazali skupove, idemo na izbore, ali da je bilo po našem, ovi izbori ne bi bili u ovo vrijeme”, kazao je Tomašević.

Komentiraj