Komadina: “Razmotriti sve varijante uvoza cjepiva, pa i ruskoga”

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da Hrvatska  nema dovoljne količine cjepiva za masovno procjepljivanje, te smatra kako je vrijeme za razmotriti sve varijante uvoza cjepiva, pa i ruskoga.

Komadina je na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare u županijskoj upravi izjavio kako građani ne mogu biti zadovoljni dinamikom cijepljenja jer se ugrožava turistička sezona.

“S ovom dinamikom cijepljenja ne znam kada će se procijepiti stanovništvo do onih 70 posto i mislim da je vrijeme da se razmotre sve varijante uvoza cjepiva, pa i ruskoga, jer definitivno nemamo dovoljne količine za masovno procjepljivanje”, poručio je.

Razmotriti dopuštanje ugostiteljima da prodaju “kave za van”

Komadina je ocijenio kako je došlo vrijeme da se razmotri postupno ublažavanje mjera za ugostitelje u smislu prodaje “kave za van”, kako bi svi imali jednako pravo s obzirom da neki drugi lokaliteti isporučuju kavu.

“Mislim da bi državni stožer trebao razmotriti i ublažiti taj dio mjera, da svi imaju jednake šanse kao što bi trebalo biti”, istaknuo je.

Komadina je izvijestio kako je na temelju mišljenja županijskog Stožera civilne zaštite odlučeno da će se od idućeg ponedjeljka svi učenici vratiti u škole.

U škole su na nastavu nedavno krenuli učenici viših razreda osnovnih škola u Primorsko-goranskoj županiji, a na nastavu bi se uskoro, kako je kazao, trebali vratiti i učenici srednjih škola.

Srednjoškolci u školama od 15. veljače

Pročelnica za školstvo Edita Stilin rekla je da će srednjoškolci, uz primjenu epidemioloških mjera, ponovno krenuti u škole od 15. veljače, o čemu su se jednoglasno složili svi ravnatelji škola.

“Zaraženih je vrlo malo i više nema razloga da nastava ne bude uživo”, kazala je.

Komadina je u nastavku rekao kako je donesena odluka o uspostavljaju novih brzobrodskih linija, pa će biti uspostavljene dvije nove cjelogodišnje linije: Lopar-Baška-Lopar i Veli Lošinj-Rab-Veli Lošinj.

Komentiraj