Komadina: “Ovo je bitka za bolnice”

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina nazvao je lockdown u Primorsko-goranskoj županiji “bitkom za bolnice” i “ljude koji se predano bore za zdravlje građana i danonoćno rade”.

“Važnije je zdravlje od šopinga i izbora”, kazao je Komadina u izjavi za HRT. Objasnio je i da su trgovine odjećom i obućom zatvorene jer tako “nema šetnje po trgovačkim centrima”. “Odjeća i obuća se dira i isprobava”, kazao je.

Komentirajući dopis trgovaca Stožeru u kojem traže preispitivanje donesenih mjera, rekao je da neki traže strože, a neki blaže mjere, ali veliki je pritisak na bolnice, veliki su brojevi oboljelih. “Za ponovno otvaranje gledat će se dva parametra – ukupan broj zaraženih po danima, ako bude konstantno padao, razmatrat će se popuštanje mjera. Drugi je kriterij stanje u bolnici, gdje je danas preko 200 bolesnika, i u KBC-u i u Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom centru. Treba pomak od 7 do 10 dana kako bi se poboljšanje vidjelo i u tim ustanovama. Ovo je bitka za ljude koji se predano bore za zdravlje građana i rade danonoćno”, poručio je.

Prve rezultate mjera očekuje za minimalno dva tjedna. Naglašava da je važno spasiti turističku sezonu te da ugostitelji prihvaćaju da je bolje da su zatvoreni sada, nego ljeti.

Zamolio je sve građane a shvate ozbiljhost ove zaraze. “Teški su to ishodi, borimo se zajedno”, kazao je i pozvao na solidarnost.

Nove epidemiološke mjere

U Primorsko-goranskoj županiji od danas vrijede nove epidemiološke mjere, koje su na snazi do 26. travnja.

Komentiraj