FaH

KOMADINA: ‘Odbijanje Blaževića može se nazvati bahatim odnosom jednog ministra’

Zlatko Komadina, primorsko-goranski župan, priopćio je u srijedu kako je “neugodno iznenađen” odbijanjem ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da potvrdi Marina Blaževića za intendanta HNK Ivana pl. Zajca, izabranog na tu funkciju odlukom Gradskog vijeća Rijeke, te poručio da se ministar na odlasku nije smio baviti kadroviranjem.

Komadina je, kako piše N1, istaknuo da se “ministar na odlasku nije bavio onim što je bio njegov posao, financiranjem riječkog nacionalnog kazališta, nego je to prepustio gotovo isključivo lokalnoj samoupravi”.

“Sada radi ono što ne bi uopće smio niti trebao raditi kao tehnički ministar, bavi se kadroviranjem”, kazao je župan te naveo da, ne ulazeći u ministrovo obrazloženje odluke, to smatra neprihvatljivom i potpuno neopravdanom odlukom kojom se, između ostalog, negira legitiman izbor intendanta riječkog HNK u Kazališnom vijeću i Gradskom vijeću Rijeke.

“Uostalom, negirati Rijeci, koja se na međunarodnoj sceni uspjela izboriti za status europske prijestolnice kulture, da sama odbere ključne aktere kreiranja svoje kulturne scene gotovo se može nazvati bezobraznim i bahatim odnosom jednog ministra“, izjasnio se Komadina.

Podsjetimo kako je tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović donio 17. kolovoza rješenje kojim je odbio zahtjev riječkog Gradskog vijeća za potvrđivanje imenovanja Marina Blaževića za intendanta HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, navodeći u obrazloženju primjedbe na program. Blažević mu je odgovorio kako krši zakon jer kao tehnički ministar u Vladi od dana raspisivanja izbora ne smije donositi odluke o imenovanjima na dužnost te odbacio Hasanbegovićeve primjedbe.

Komentiraj