Primorsko-goranski župan i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak kako je podrška potpredsjednice SDP-a Milanke Opačić kandidatu za predsjednika stranke Orsatu Miljeniću  neprimjerena i da je trebala ostati neutralna.

Komadina je to rekao odgovarajući pitanje kako komentira to što se potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, koja je dobila mandat da sad vodi stranku, opredijelila za jednog kandidata za Orsata Miljenića  i time ugrozila svoju neutralnost.

Kako je ocijenio to govori i o tome koliko je Iblerov trg  (sjedište SDP-a) dosad u  izbornim procesima bio neutralan.  Radi se o tome da  ljudi koji su međusobno surađivali i bili članovi Vlade i dalje žele ostati u vrhu stranke. Razumijem njihovu želju, međutim, o tome će odlučiti članovi konvencije za  stranačka tijela,  a svi članovi stranke za predsjednika, rekao je Komadina.

Radi se o neprimjerenoj izjavi gospođe Opačić iz jednostavnog razloga,  jer se jedina  nije kandidirala, a svi ostali potpredsjednici su se kandidirali za predsjednika stranke, rekao je  Komadina.

Milanka Opačić je koncem prošlog tjedna za Novu tv izjavila  da podržava onoga  koji do sada nije sudjelovao u sukobima, šalabahterima, podjelama. nekoga tko može ispočetka krenuti u komunikaciju sa svim članovima, tko može integrirati stranku, a da od svih  kandidata u “ovom trenutku  te kvalitete vidi jedino kod Orsata Miljenića”.

Komadina je na pitanje tko sada vodi stranku odgovorio da ne zna.  „Ne bih znao, nisam član nacionalnog vodstva u ovom trenutku“, rekao je  i dodao kako su  izbori raspisani, da se rokovi znaju, da prvi krug počinje a u ovom trenutku možda i ne treba biti  „pilota u avionu“,  jer „ima automatski pilot koji nas  vodi na izbore.“

Komadina je na kraju naglasio da nema mjesta za zabrinutost za SDP,  kako će se izborni ciklus završiti, a stranka konsolidirati, a da sada ima malo izbornog folklora, kao i nepotrebnih međusobnih optužbi koje štete stranci.

Komentiraj