Komadina: “Novi Stožer sam imenovao upravo kako bi se izbjegla njegova politizacija”

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u petak da je novi sastav Stožera civilne zaštite te županije, kojem su isključivo ljudi iz struke, imenovao upravo kako bi izbjegla njegova politizacija i politizacija situacije oko pandemije covida-19.

Komadina je komentirao jučerašnje tvrdnje bivšeg načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marka Borasa Mandića po kojima je njegova smjena bila “čisto politička”.

Na konferenciji za novinstvo županijskog Stožera civilne zaštite u petak, na novinarski upit da komentira tvrdnje bivšeg načelnika, novi načelnik Mladen Šćulac je rekao kako je novi sastav imenovan na temelju zakona o sustavu stožera civilne zaštite i pravilnika o njegovu sastavu.

Oni su jasni i nedvojbeno govore da u sastavu moraju biti ravnatelji bolnica i doma zdravlja, što je nedostajalo u prijašnjem sastavu Stožera, rekao je Šćulac, inače županijski vatrogasni zapovjednik. “Kao takvi, radimo i ostvarujemo jako dobru suradnju i primjer smo suradnje u Hrvatskoj”, istaknuo je i dodao da sastav i načelnika Stožera imenuje župan u skladu sa zakonskim propisima.

Ravnatelj županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović reagirao je na tvrdnje Borasa Mandića po kojima raste broj zaraženih otkako je smijenjen, a da se ne poduzimaju mjere. Mićović je rekao da raste broj zaraženih u cijeloj Europi. “U ovakvoj fazi epidemije je naša mogućnost djelovanja ograničena te nema smisla govoriti o tome da je neki sastav Stožera uspješniji, a ne razmišljati o globalnim trendovima”, istaknuo je Mićović.

Komentiraj