KOMADINA ‘Nema povjerenja, traži se uvođenje kriznog menadžmenta u 3.maj’

HINA/ Denis CERIĆ

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina izjavio je u četvrtak u stanci sastanka Kriznog stožera za “3. maj” s predsjednikom Uprave Uljanik grupe Gianijem Rossanndom i predsjednikom Nadzornog odbora (NO) “3. maja” Veljkom Grpcem kako je nestalo povjerenja  i da se traži uvođenje kriznog menadžmenta.

“Raspravili smo zahtjeve našeg Kriznog stožera za ‘3. maj’  i mogu reći da je povjerenje nestalo, traži se uvođenje kriznog menadžmenta i promjena Uprave ‘3. maja’ kada se za to pravno steknu uvjeti, rekao je Komadina.

Dodao je kako su prihvatili da Uljanik vrati pozajmicu, “u vremenu kada se može realizirat” , da se u 3. maju, nastavi priozvodnja. da nastavi poslovati kad se steknu uvjeti kroz plan restrukturiranja”, rekao je Komadina.

Predsjednik Kriznog stožera za “3. maj” Predrag Knežević rekao je da je u ime “3. maja” i Kriznog stožera tražio da se predsjednik Uprave “3. maja” Maksimilijan Percan “izdvoji iz ‘3. maja'”.  “Dobio sam odgovor od gospodina Rossannde da oni to ne žele”, rekao je Knežević.

Na opetovano novinarsko pitanje, Knežević je potvrdio da Maksimilijan Percan ostaje predsjednik Uprave “3. maja”.

Knežević je ponovno pozvao Vladu da postavi “kriznu upravu koja će nadgledati taj gorući problem”.

“Jer mi smo u protivnom ostali doslovce u zgarištu”, istaknuo je Knežević te dodao da što se tiče pozajmice od 520 milijuna kuna koju je “3. maj” dao Uljaniku u Uljaniku ne bježe od toga da su dužni i da će ju vratiti, “ali se ne zna od čega će ju vratiti”.

Na zahtjev novinara, na pitanja je odgovarao i predsjednik Uprave Uljanik grupe Giani Rossannda.

Na pitanje zašto ne mogu udovoljiti zahtjevima Kriznog stožera za “3. maj”, odgovorio je kako je sa stožerom dogovoreno da će se “udovoljiti njihovim zahtjevima kad se bude moglo, tj. kad se riješi program restrukturiranja, usvoji ili ne, i kada budu imali točan smjer”. Dodao je da sada to tehnički ne mogu napraviti.

U vezi s ostavkom Rossanda je ponovio da bi otišao da su se “stekli uvjeti vezani uz usvajanje ili neusvajanje programa restrukturiranja”.  “Čim dođe do jasne situacije oko programa restrukturiranja ili ako se prije održi Skupština, doći će do promjena Uprave Uljanika”, rekao je Rossanda.

Rossanda je odgovorio i da nema nikakvih novosti iz DORH-a te da se ne boji kako bi se nešto mogli pronaći.

Krizni stožer za “3. maj” kasno popodne razgovara s predstavnicima političkih stranaka u riječkome Gradskom vijeću i primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini te sa saborskim zastupnicima iz te županije.

Komentiraj