KOMADINA: “Izbori 26. rujna, mislim da je vrijeme za smjenu generacija u SDP-u”

 

Vršitelj dužnosti predsjednika SDP-a Zlatko Komadina u srijedu je održao konferenciju za novinare u sjedištu stranke. Komadina je rekao da će se unutarstranačćki izbori održati 26. rujna.

“Izbori se raspisuju za 26.9. i počinju konzultacije za saborske radnje i konstituiranje Sabora”, kazao je Komadina.

Dodao je da on osobno smatra da ne treba mijenjati sustav glasovanja ‘jedan član jedan glas’ jer on zahtijeva i mijenjanje Statuta koje u ovom trenu nije potrebno.

“Mislim da sada nije vrijeme mijenjati modele koje smo donijeli. Mislim da bi odstupanje od modela ‘jedan član jedan glas’ bio korak nazad. Svi članovi stranke biraju predsjednika i to je demokratski izbor. Naravno da on ima pluseve i minuse, ali njegovo mijenjanje zahtijevalo bi analizu”, istaknuo je Komadina.

Dodao je da misli da je vrijeme za smjenu generacija.

Komentirao je i propali sastanak oporbe i premijera Plenkovića. “Kada netko zove na sastanak jednog po jednog za pretpostaviti je da sa svakim imate različitu temu. I ja sam se osobno čuo s premijerom jer je stav SDP-a da se razgovara, ali mi smo htjeli svi zajedno razgovarati. Ja sam mu predložio da razgovaramo svi zajedno, on je to odbio. Pojedinačni razgovori bili bi insinuacija i špekulacije što je bilo i o čemu je bilo. To nikome od nas ne treba, mislim ni gosp. Plenkoviću”, rekao je.

“Rekao mi je da bi htio na miru razgovarati o viđenju Hrvatske u novom vremenu. Ja sam mu spomenuo da bi to izazvalo špekulacije i da to nije pametno. Nitko nije došao i sad je to tako”, zaključio je.

Komentiraj