KOMADINA ‘Da nije bilo pozajmice Uljaniku, 3.maj bi bio gigantsko društvo’

Primorsko-goranski župam Zlatko Komadina za N1 televiziju je komentirao stanje u 3.maju i kampanju za predstojeće predsjedničke izbore.

Komadina je izrazio zadovoljstvo razvojem situacije u 3. maju, istaknuvši kako Uljanik nije u istoj situaciji kao riječko brodogradilište.

“Uljanik je od spasitelja postao grobar 3. maja. Da nije bilo pozajmice, danas bi 3. maj bio gigantsko društvo”, smatra Komadina, koji ne vidi razlog spašavanja oba brodogradilišta.

“3. maj je puno zdravije tkivo, manji problem, manji sustav, koji je prilagođen isključivo brodogradnji, za razliku od Uljanika”, kazao je, dodavši kako je posjet kineske delegacije bio “više pristojan nego poslovan”.

.”Njih zanima tehnologija. Vidjet ćemo, mačka u vreći neće nitko kupiti, dok ste stečajna masa. Kad vam vjerovnici nisu na leđima, kad ste čisti, može vas netko kupiti”, smatra Komadina.

Primorsko-goranski župan smatra i kako Inu nije trebalo prodavati, s obzirom da je energetika strateški interes, a komentirao je i kampanju za nadolazeće predsjedničke izbore. Nada se kako će SDP-ova kandidata, Zorana Milanovića, poduprijeti i druge stranke. Također smatra da Milanović puno duguje SDP-u.

“Ja nikad ne bih rekao da sam dao stranci više nego što je stranka dala meni”, izjavio je Komadina.

Predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru smatra simpatičnim, a mišljenja je da aktualna predsjednica ima najviše šanse za prolazak u prvom krugu.

“Ako vas građani vole, cijene i poštuju, onda aktualni predsjednik dobiva prvi krug”, zaključio je Komadina.

Komentiraj