KOMADINA “Bandić se nema pravo igrati s trgovima. Ako ne zna što će, neka građani odluče”

HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

Potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u nedjelju je gostovao u ‘Intervjuu tjedna’ N1 televizije gdje je komentirao aktualnu situaciju u stranci i državi.

“Neki kolegice i kolege nisu naučeni na gubitak, a oni su ostali samo bez privilegija, bez fotelja. Ja sam davno rekao da nema svetih krava u SDP-u”, rekao je o smjeni sa saborskih funkcija. Komadina je rekao da postoji velika razina konsenzusa i u Glavnom odboru i u Predsjedništvu stranke.

“Meni je ovo tužno. Kolega Bernardić može biti sve, samo ne biti diktator i uvoditi strahovladu. Ne sjećaju se kolegice i kolege nekih drugih koji su za to optuživali Milanovića. Koliko se ja sjećam tog vremena, bilo je autoritarno. Frontmeni se ne mogu istovremeno javno sukobljavati sa strankom”, istaknuo je Komadina koji se ne slaže da je SDP podijeljeniji nego ikada.

“Kolega Bernardić je dobio uvjerljivo za mandat predsjednika i sad imate nezadovoljne koji nisu ušli u tijela stranke. U Saboru su na prijedlog Milanovića. Neka rade u Saboru, ali ne mogu biti frontmeni stranke”, pojasnio je.

Uvjeren je da će rejting SDP-a rasti, te poručuje da mu smeta cijela situacija s promjenom imena Trga maršala Tita. “Ja se nadam da će se uskoro okaniti te priče, ako je ostao dio socijaldemokracije u njemu. Govorimo o vođi antifašističke borbe. Da nije, ne bismo sada ni pričali o Dragonji jer bi bila u Italiji”, kaže Komadina dodajući da se Bandić nema pravo igrati s trgovima. “Ako ne zna što će, neka građani odluče”, poručuje.

Komentirao je i jučerašnji pokušaj postavljanja ploče Juri Francetiću i Otočcu. “U naravi takvih ima malo, ali truju mlade. Zna se tko je pobjednik Drugog svjetsko rata. Ovi su se svrstali uz Hitlera, fašizam. Zato hvala Bogu da imamo partizane. Ja ne znam što je tim ljudima, pa Pavelić je prodao Istru, Dalmaciju… Hrvatska ja stvorena u Drugom svjetskom ratu, a obranjena u Domovinskom ratu. Domovinski rat isto ima antifašističke temelje”, kaže Komadina.

Ne vjeruje da će premijer Andrej plenković riješiti taj problem. “Strah ga je da ode previše lijevo, pa da ga desnica u HDZ-u… Koliko ja znam u HDZ-u je spavača u saborskim klupama podosta. HDZ mora počistiti svoje redove, mora imati jasan odnos”, kaže.

Komentiraj