Marko Lukunic/PIXSELL

KOMADINA: ‘Ako ne bude strateškog dogovora s HNS-om, SDP neće podržati Mrak Taritaš’

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je u ponedjeljak odgovarajući na pitanje o padu rejtinga SDP-a kako Vlada još nije stigla previše griješiti, ali i da bi se neodgovorni pojedinci u stranci trebali baviti onime za što su izabrani,  predstavljati programe socijaldemokrata i s građanima komunicirati o aktualnim temama.

Na redovitoj tjednoj konferenciji u Rijeci Zlatko Komadina je o padu rejtinga SDP-a, te o sve lošijem rejtingu predsjednika SDP-a Davora Bernardića,  ponovio “da sve što pada ponekad i raste i da će tako biti i s rejtingom SDP-a.”

„Logična je to priča iza parlamentarnih izbora. Vlada još nije stigla previše griješiti, s druge strane ne priča se previše o tome što Vlada griješi, a neki neodgovorni pojedinci u našoj stranci pričaju o tome što bi trebalo biti  umjesto da se bave onim za što su izabrani i da prezentiraju programe socijaldemokrata, a ima se što prezentirati i ima se čime napasti HDZ,“ ocijenio je Komadina.

Komadina se zapitao “zar nitko ne vidi da je u tijeku je jedna konzervativna revolucija u Hrvatskoj, da se osporavaju odluke Ustavnog suda o pravu žene na izbor”, što je, ocijenio je, civilizacijska sramota u Hrvatskoj.

,Formira se povjerenstvo za prošlost, a imamo aktualno povjerenstvo za sadašnjost – Vladu , pa nek’ se izvole baviti i sadašnjošću. Da ne govorimo o pločama u Jasenovcu i drugdje, tako da mi nije jasno što se želi s razine središnje državne vlasti poručiti građanima Hrvatske, valjda da je ustaški režim bio ispravan, a partizanski  krivi, a koliko znam to je u direktnoj suprotnosti s Ustavom Republike Hrvatske, u kojemu je jasno rečeno da Hrvatska počiva na tekovinama antifašističke borbe,“  naglasio je Komadina.

Zaključio je kako ” vjeruje da će daljnja komunikacija ovih tema s javnošću i građanima vrlo brzo dovesti do rasta rejtinga stranaka lijevog centra predvođenih SDP-om, a do pada rejtinga HDZ-a.“

Ako ne bude strateškog dogovora s HNS-om,  SDP neće poduprijeti Mrak Taritaš.

Na pitanje kako bi SDP trebao nastupiti u Zagrebu, poduprijeti Anku Mrak Taritaš (HNS)  ili imati svojeg kandidata, Komadina je odgovorio da SDP, ne bude li strateškog dogovora s HNS-om, neće poduprijeti Mrak Taritaš.

„Ako ne bude strateškog dogovora s HNS-om, SDP neće podržati Anku Mrak Taritaš, a ako bude strateškog dogovora s HNS-om to znači budućnost ljevice i lijevog centra u Hrvatskoj, to znači i zajedničku suradnju diljem Hrvatske,  koju ja, baš, moram priznati, previše ne vidim,“ naglasio je Komadina, a  na upit podrazumijeva li to i suradnju u Rijeci odgovorio da je Rijeka u Hrvatskoj.

Komentiraj