Kolumnist Nacionala završio na stranicama uglednog Guardiana

Ugledni britanski dnevnik The Guardian prošloga tjedna na svojoj internetskoj stranici objavio je insajderski vodič po Zagrebu koji je napisala novinarka Ivana Isadora Devčić. Ona je Zagreb predstavila na nadasve poseban način, a šaljivo se “obračunala” i sa ZET-ovim kontrolorima.

Zanimljivo je da se među spomenutim osobama na Guardianovim stranicama našao i autor Nacionalove kolumne “Književna groupie” Pavle Svirac, koji je predstavljen kao najbolji zagrebački književnik. “Riječ je o autoru koji se ne plaši do ekstremnih razina pisati o stereotipima hrvatskih intelektualaca ili se ismijavati aktualnim događajima, temama i drugim piscima i akterima hrvatske kulturne i političke scene. Njegove satiričke kolumne su uvijek smiješne, nekada pretjerane, a nekada na granici apsurda”, napisala je autorica teksta u Guardianu o kolumnistu Nacionala.

Pavle Svirac tako se našao u društvu Milana Bandića, Hladnog piva i radijskih voditelja Yammat FM-a Siniše Šveca i Milana Peha, kao osoba koje obilježavaju društvenu i umjetničku scenu u glavnom gradu Hrvatske. Posebno mjesto u tekstu rezervirano je za zagrebačkog gradonačelnika Bandića, o kojem autorica kaže da je ‘’uvijek vruća tema u Zagrebu”. “U travnju je završio u zatvoru zbog korupcije i izbjegavanja plaćanja poreza i tek je nedavno odlučio smijeniti upravu Zagrebačkog holdinga. Njegova ambiciozna lista dugoročnih planova je nešto zbog čega ljudi vrte glavama. Nakon što je potrošio 18 milijuna kuna na raskošne fontane, možda će produžiti tramvajsku liniju sve do zračne luke, naručiti golemi spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i izgraditi podzemnu garažu ispod HNK”, piše novinarka Guardiana.

Komentiraj