Pixabay

Kolnici vlažni i skliski, magla na autocestama

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. U Lici i Slavoniji ponegdje ima magle. Smanjena je vidljivost i na dionicama autocesta: A1 Otočac-Gospić, A3 Bregana-Lipovac između Slavonskog Broda i Lipovca i A5 Đakovo-Sredanci. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti, javlja jutros Hrvatki autoklub.

Za sve skupine vozila otvorene su: autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb; Jadranska magistrala (DC8); državne ceste: DC1 Karlovac-Knin-Split i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na sljedećim cestama:

GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5110 Krmpote-Alan; ŽC5062 Bribir-Lukovo; ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog. Samo osobna vozila smiju prometovati županijskom cestom ŽC5094 Breze-Stalak.

LIKA I ZADARSKA ŽUPANIJA DC42 u mjestu Poljanak; DC218 Dobroselo-Mazin.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Na izlazak teretnih vozila na GP Bregana čeka se oko dva i pol sata, a na GP Pasjak oko 45 minuta.

Komentiraj