Kolnici važni i skliski, jak vjetar na A6 otežava promet

Kolnici su vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče: zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se od 4. 11. do 30.11. do 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.

Autocesta A2 Zagreb-Macelj: zbog održavanja tunela na dane 5./6., 6./7. i 7./8. studenog između 21:00 i 05:00 sati, autocesta će biti zatvorena za sav promet između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak: čvor Krapina-DC1- čvor Trakošćan i obratno.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec; na zagrebačkoj obilaznici – između čvorova Kraljevečki Novaki/Ivanja Reka i Kosnica u oba smjera za vrijeme pojačanog prometa mogući su zastoji, zbog radova na mostu Sava.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zbog radova izvanrednog održavanja sanacije zapadnog mosta u čvoru Jankomir iz pravca autoceste A2 prema autocesti A3 u smjeru Lipovca promet se odvija samo jednim trakom te je zatvoren izlazni krak iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje. Predviđeno trajanje radova je do 20.12.2019. godine; zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Autocesta A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva: prometna nesreća na autocesti A7 na 26+400 km između čvora ŠKURINJE i čvora OREHOVICA u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h; zbog prometne nesreće kolona vozila između čvora ŠKURINJE i tunela KATARINA. Kolona vozila proteže se oko 4 km. Molimo korisnike za strpljenje.

Državna cesta DC1: zbog radova na državnoj cesti DC1 Gračac-Knin na dionici između Graba i Vučipolja, vozi se jednim prometnim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima; zbog radova na nadvožnjaku Začretje na dionici DC1 u mjestu Sveti Križ Začretje vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima, privremenu prometnu signalizaciju i ograničenje brzine 30 km/h; zbog radova na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) cesta će od 22:00 do 01:00 sat biti zatvorena za sav promet 5./6. studenog u smjeru Splita, a 6./7. studenog u smjeru Klisa. Obilazak: stara Kliškom cestom (ŽC6253).

Zbog vjetra u prekidu su: trajektna linija: Lopar-Valbiska; katamaranske linije: Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Rijeka-Rab-Novalja; brodska linija: Komiža-Biševo.

Od 11.11.2019. linija 9309 Rijeka – Rab – Novalja (Pag) plovi po privremenom redu plovidbe zbog radova u luci Novalja. Umjesto pristajanja u luci Novalja katamaran će pristajati u luci Tovarnele (Lun).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj