Kolnici su mokri, na A1 radovi, a Zagreb i dalje pod prometnom regulacijom

Kolnici su jutros mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni, osobito na Jadranskoj magistrali i cestama u gorju, upozorava Hrvatski autoklub (HAK) koji vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići kroz tunele Mala Kapela i Konjsko vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi, a između tunela Čelinka i Ledenik dvosmjerno jednom stranom kolnika; na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelima Sleme i Sopač te na vijaduktu Golubinjak (između 49. i 44. km) vozi se dvosmjerno jednom stranom kolnika; na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva zatvoreni su izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera Rupe i Zagreba u smjeru Opatije i Pule, a promet se preusmjerava na čvorove Rijeka zapad i Jurdani.

Zbog održavanja međunarodne atletske utrke Zagrebački proljetni polumaraton do 11, 30 sati zabrana je prometa Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Mostom slobode (oba smjera), Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta Slobode do Avenije Dubrovnik), Antallovom ulicom, Cimermanovom ulicom od Antallove do starog Savskog mosta te Ulicom D. Tomljanovića Gavrana (od SR Njemačke do Av. V. Holjevca). Alternativni pravci u smjeru jug – sjever i obratno: Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija, Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Ilica. Alternativni pravci u smjeru istok – zapad i obratno: Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija-Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnom prijelazu Tovarnik zabilježena su duža čekanja na izlazu iz zemlje u teretnom prometu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner